Bilanțul primei săptămâni de școală: peste 1.000 de elevi sunt bolnavi de COVID

19 septembrie 2021 15:36   Național
Ultima actualizare:

Ministerul Educației a făcut vineri bilanțul primei săptămâni de școală: 604 angajați din învățământ și 1.091 de elevi și preșcolari sunt în acest moment confirmați cu SARS-CoV-2.

Avem 795 de clase/grupe cu activitatea „față în față” suspendată, ca urmare a cazurilor de infectare, mai exact, 17.658 de copii au trecut în online. Aceste infectări nu s-au produs în școală.

S-au infectat înainte de începerea școlii

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, situația epidemiologică din prima săptămână de școală este consecința mobilității de la începutul lunii septembrie. Abia după 1 octombrie vor apărea efectele reale ale începerii școlii. Potrivit normelor, la apariția unui caz de COVID într-o clasă sau o grupă, clasa respectivă trece în online pentru 14 zile, cu posibilitatea testării în cea de 8-a zi.

„Școala trebuie să meargă fizic (...). Nu stadioanele, nu restaurantul, clubul, discoteca”, spune Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, recomandând părinților să se vaccineze pentru a crea în jurul copiilor o bulă suplimentară de siguranță.

Mai multe