Biserica vrea cu orice preț pădurile câștigate de Romsilva

30 noiembrie 2016 13:47   Național
Ultima actualizare:

Scandal pe 166.000 de hectare de pădure! Biserica s-a judecat cu Romsilva pentru proprietate, însă, a pierdut procesul. Mai-marii prelați nu se lasă cu una cu două și au anunțat că au intervenit la Curtea Constituțională.

Nu vrea să accepte și pace. ÎPS Pimen a adus în discuție pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, procesul de retrocedare a 166.000 de hectare de pădure.

Fondul Bisericesc l-a pierdut, însă, prelatul consideră că s-a făcut o nedreptate. El a spus că a fost la Curtea Constituţională şi a arătat că Biserica a fost întotdeauna proprietarul acelor păduri, însă procurorii au susţinut contrariul.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a pierdut procesul la Înalta Curte, astfel că ÎPS Pimen a ţintut să atragă atenţia asupra faptului că resursele ţării au fost vândute la străini de către trădători din „sânul nostru”, iar acum românilor le-a rămas doar ce trece printre degete.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a explicat că Bucovina este o provincie unică în Europa, cu valori de patrimoniu ce nu se găsesc nicăieri în lume.

Citiți declarațiile arhiepiscopului, dar și întregul război purtat prin tribunale pe adevarul.ro.  

Mai multe