Bivolaru, drumul de la orgii sexuale la închisoare

26 februarie 2016 20:28   Național
Ultima actualizare:

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, urmărit prin Interpol, a fost arestat, vineri (26 februarie), în Franța. El a fost prins de către Poliţia Română cu sprijinul autorităţilor franceze, după ce a fost dat în urmărire internațională în 2013 și condamnat la șase ani de închisoare pentru sex cu minori.

Chiar după Revoluția din Decembrie 1989, Gregorian Bivolaru a pus bazele Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), în 23 ianuarie 1990, o societate cu caracter socio-profesional, filosofic și educativ și cu scopul declarat de a ridica nivelul spiritual al oamenilor prin popularizarea cunoștințelor și practicilor Yoga.

Bivolaru a fost acuzat că între anii 2002 şi 2004, fiind profesor de yoga şi mentor spiritual al mişcării MISA, a recrutat studente minore pe care le ţinea într-o stare de sclavie şi le exploata sexual, informează adevărul.ro

Ashramurile MISA sunt locurile în care orgiile sexuale erau la ordinea zilei. O adeptă a cursurilor ținute de Bivolaru a povestit, în 2012, în fața oamenilor legii, despre practicile la care a fost invitată să participe chiar de către Grig, fiind citată de adevărul.ro: "Mi s-a propus la un moment dat să fac sex pe morminte. Mi s-a spus atunci că în felul acesta mă apropii de zeiţa Kali, cunoscută drept zeiţa morţilor, lucru pe care eu l-am refuzat. (...) Mi s-a spus că sunt o inhibată şi că nu pot evolua. Bivolaru mă punea să mănânc tămâie, spunând că şi asta duce la curăţirea spirituală."

În 14 iunie 2013, a venit și condamnarea lui Gregorian Bivolaru. Guru a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată. După emiterea mandatului a fugit din țară, în Suedia, unde ceruse azil politic în 2005. Mai mult, în iunie 2006, Bivolaru și-a schimbat numele în Magnus Aurolsson.

Mai multe