Bogdan Stanoevici a murit. Actorul se îmbolnăvise de Covid-19 și luase o infecție din spital
Bogdan Stanoevici a murit marți, la vârsta de 62 de ani, potrivit surselor Observator. Știrea a fost confirmată și de dr. Șerban Bubenek, manager la Institutul CC Iliescu din București. Stanoevici a fost ministrul Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta, manager al Circului Globus și candidat la alegerile prezidențiale din 2019.
Actorul Bogdan Stanoevici (62 de ani), fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni și fost candidat la Președinția României, în 2019, era internat la Terapie Intensivă, la Institutul C C Iliescu din București. Inițial a fost depistat cu COVID-19 și internat la Spitalul Sf. Pantelimon, dar starea sănătății sale s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale căpătată în spital.
Surse medicale au declarat pentru Adevărul că infecția cu noul coronavirus îi distrusese complet plămânii lui Bogdan Stanoevici. Actorul a murit marți, după o luptă foarte dificilă cu boala.
Bogdan Stanoevici, supus unei intervenții medicale foarte complicate
Pe 24 decembrie, Bogdan Stanoevici a fost preluat de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală și transferat la Institutul Inimii din Capitală, unde echipa coordonată de prof. dr. Șerban Bubenek a făcut tot posibilul să-l salveze. Potrivit Antena3.ro, starea lui Bogdan Stanoevici era în acel moment critică. Actorul a fost internat la Terapie Intensivă, plămânii săi fiind extrem de afectați și necesitând ventilare artificială. "Bogdan Stanoevici a fost supus recent unei intervenții prin care i-au fost puși plămânii în repaus total, timp de 7 până la 15 zile. Tocmai de aceea, spuneau medicii, următoarele săptămâni sunt critice. Pacientul a fost trecut pe oxigenare extracorporală", anunța sursa citată la vremea respectivă.
Bogdan Stanoevici, împotriva măștii de protecție
La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus pentru că este ”sănătos”. Actorul a mai spus că a făcut lunar teste anti-COVID, iar toate au ieșit negative. ”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici, potrivit Agerpres.
Cine a fost Bogdan Stanoevici
Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici s-a născut în București, în data de 22 ianuarie 1958. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din Capitală. În mai 1989 s-a stabilit în Franța, prin căsătorie, dar s-a întors în România după 22 de ani, în anul 2011. În perioada 5 martie-17 decembrie 2014 a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta. În data de 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015, conform Agerpres. În februarie 2020 a fost demis din funcția de manager al Circului Metropolitan Bucureşti. Legat de cinematografie, în dreptul numelui său sunt trecute următoarele titluri: "Cel ales" (2015), "Portretul luptătorului la tinerețe" (2010), "Boeing, Boeing" (2013), Tridentul nu răspunde (1980).