Bombă! A apărut familia naturală a Sorinei, care și-a dat acordul din 2016 să o adopte

25 iunie 2019 12:15   Național
Ultima actualizare:

Cazul Sorinei devine din ce în ce mai complicat! În scenă a apărut și familia naturală, mai exact sora mamei și bunica acesteia. Ele spun că din 2016 și-au dat acordul să o adopte pe nepoata lor.

Sorina Lucan , fetița de 8 ani, pentru care se războiesc două familii, are o mama, o bunică, o mătușă, unchi și mulți verii.

Cu toții o așteaptă să se întoarcă acasă, după cum spune Melania Pajcotescu, sora femeii care i-a dat viață.

Aceștia locuiesc în comuna Caraula, din județul Dolj. Mai puțin mama ei naturală, care trăiește cu un bărbat în satul Țugui. Ea a fost decăzută din drepturile părintești, după ce l-a bătut pe fratele Sorinei în cap până s-a transformat într-un copil cu handicap. Dar mătușa ei spune că și-a dorit să o ia pe numele ei.

La câteva luni după ce soții Gabriel și Ramona Săcărin au început demersul adopției, cei de la DGASPC Mehedinți au trimis o adresă către primăria Caraula să afle dacă există rude până la gradul IV care sunt interesate să o înfieze pe Sorina. Imediat, a venit și răspunsul. Sora mamei naturale vrea.

DGASPC Mehedinți a refuzat ca mătușa să o adopte pe Sorina

”Doresc să mă ocup de creșterea și îngrijirea acestui copil, deoarece atunci când mama minorei Sorina Lucan, adică Loredana Lucan, va ajunge la o vârstă, îmi doresc ca fetița ei să-i fie alături, iar ea să se poate bucura de sprijin din partea copilului pe care l-a născut”, a scris femeia în declarația dată la Primăria Caraula, pe 8 martie 2016.

O echipă de la DGASPC Mehedinți a venit la femeie acasă, pentru a face ancheta socială, astfel că în urma ei s-a stabilit că nu îndeplinște condițiile.

”Mi-au spus că am șase copii și că nu am baie. Dar i-am construit camera ei numai ca să mi-o dea”, a mărturisit femeia. Și bunica Sorinei a spus că-și dorește ca nepoata să rămână în țară.

”Dacă nu se poate la noi, măcar la familia din Baia de Aramă. Mama ei, Loredana, a fost și a văzut-o acolo. I s-a permis să țină legătura cu ea”, a povestit bătrâna.

Sorina a fost dusă cu forța la familia adoptatoare

În acest moment, fata de 8 ani se află în grija părinților adoptivi, care au primit aviz favorabil pentru a înainta demersul adopției internaționale în instanță.

Asta deși, în toate rapoartele s-a notat faptul că Sorina a refuzat să interacționeze cu familia Săcărin pe parcursul celor opt vizite de potrivire.

Ba chiar, la audierea la care a fost supusă de către instanța de fond, copila a declarat că vrea să rămână la mami și la tati și că nu vrea să plece în America cu oamenii răi.

Procurorul general Bogdan Licu a solicitat, ieri, 24 iunie, ca fata să nu plece din țară și a cerut Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei prin care a fost încuviințată adopția.

Cu alte cuvinte, anularea adopției și retrimiterea Sorinei în familia asistentului maternal, care dorește să o înfieze.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/sorina-copila-care-induiosat-tara

https://www.click.ro/news/national/iat-o-pe-sorina-fetita-tarata-de-un-procuror-alaturi-de-mama-adoptiva-urmeaza-sa-plece

https://www.click.ro/news/national/cine-sunt-noii-parinti-adoptivi-ai-fetitei-din-mehedinti-locuiesc-de-ani-buni-la-new

Mai multe