Bombă! Cu ce s-a ocupat noul șef al ANAF

16 februarie 2016 7:59   Național
Ultima actualizare:

Nu este finanțist, așa cum ați crede, dar se află în fruntea ANAF. Ce-i drept interimar, după demiterea fostului șef. Daniel Diaconescu a fost ofiţer SRI și este inginer de profesie.

Daniel Diaconescu, 45 de ani, nu a ascuns să scrie în CV-ul său,  postat pe pagina Ministerului de Finanţe, că timp de opt ani a fost angajat al SRI.

Asta deși este inginer de profesie și chiar a terminat în 1996 un masterat la Facultatea de Inginerie a Universităţii din Piteşti, ale cărei cursuri le urmase, cu specializarea "Cercetarea, proiectarea si exploatarea în domeniul transporturilor".

Tot până în 1996 a lucrat la Automobile Dacia, ca inginer de cercetare. Nu se știe cum, dar inginerul a devenit din 1996 ofiţer SRI, la Direcţia de Combatare a Criminalităţii Transfrontaliere, având atribuţii de intelligence în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii economico-financiare şi în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei.

Cariera de ofițer a luat sfârșit în 2004, când Daniel Diaconescu a plecat să lucreze pentru Guvern, fiind consilier în cadrul Autorităţii Naţionale de Control (octombrie 2004 - mai 2005). A ajuns apoi la  Departamentul pentru Luptă Antifraudă în cadrul Cancelariei Primului-Ministru (mai 2005 - mai 2009), consilier la Ministerul Justiţiei (2007, 2009), iar din 2009 lucrează la ANAF.

Gelu Ştefan Diaconu, fostul șef al ANAF a fost dmis în urmă cu patru zile de premierul Dacian Cioloș, din cauza faptului că este implicat într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.

Mai exact, Diaconu care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, alături de vicepreşedintele ANAF Mihai Gogancea-Vătăşoiu în dosarul în care sunt anchetaţi deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Mai multe