Botoșani: elevii sunt chemați să-şi ia laptele şi cornul, deși învață online din cauza pandemiei
Situație absurdă în Botoșani! Deși unele școli sunt închise și elevii învață online de acasă, copiii sunt chemați la unitățile de învățământ să-și ia cornul și laptele! Atât părinţii şcolarilor, cât şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar consideră aberantă situaţia.
În momentul de faţă, trei localităţi din judeţul Botoşani sunt în scenariul roşu Suliţa, Curteşti şi Todireni. Astfel, şcolile din aceste zone au trecut pe scenariul trei, adică învăţământ online. De asemenea, gustarea de care beneficiază elevii, prin programul guvernamental (lapte şi corn, biscuiţi şi iaurt sau o alternanţă între aceste două variante, în funcţie de contractele încheiate la nivel judeţean) era suspendată până la rezolvarea problemei epidemiologice existente, deci elevii nu primeau cornul şi laptele.
Însă, în 12 martie, Consiliul Judeţean Botoşani a trimis o adresă la Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care se solicita directorilor de şcoli să cheme elevii care fac ore online să-şi ridice laptele şi cornul de la şcoală, scrie adevarul.ro. Altfel spus, deşi elevii sunt trimişi acasă pentru a fi evitată îmbolnăvirea şi răspândirea virusului, pe de altă parte sunt chemaţi la şcoală ca să primească pachetul de la Guvern.
„Nu cred că este în regulă”
Și părinții și șefii Inspectoratului Şcolar cred că această măsură este aberantă. „Adresa este transmisă de Consiliul Judeţean spre ştiinţa Inspectoratului Şcolar. Adică şcoala trebuie să solicite părinţilor sau elevilor să vină să ridice laptele şi cornul, taman la şcolile care sunt în scenariul doi şi trei. Nu cred că este în regulă ca în momentul în care noi suntem în scenariul roşu, să chemăm copiii la şcoală să ridice laptele şi cornul”, spune Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.
El spune că şi Consiliul Judeţean ar fi primit această solicitare de la Ministerul Agriculturii, prin care are loc acest program naţional. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că au trimis deja o adresă Ministerului Învăţământului pentru a lămuri situaţia. „Se pare că această solicitare a venit la solicitarea Ministerului Agriculturii. Noi am înştiinţat pe ministrul Învăţământului şi sperăm să discute cu cel al Agriculturii, să ceară detalii privind această adresă”, spune Gabriel Hârtie.
Citește și:
Școala online. Cum vor învăța elevii de acasă. Reguli pentru copii, părinți și profesori
În ce situații se pot întoarce elevii la predarea online, după 8 februarie