Boureanu se apără. A depus o plângere penală împotriva echipajului de la Rutieră

13 iunie 2017 13:58   Național
Ultima actualizare:

Cristian Boureanu a depus o plângere penală împortriva polițiștilor de la Rutieră cu care a avut o altercație joi seara, 8 iunie. Fostul deputat acuză agenții de lovituri, violențe și vătămare corporală după ce a fost oprit în trafic pentru un control de rutină.

Fostul parlamentar Cristian Boureanu a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria 1 cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri, alte violențe și vătămare corporală, în urma acuzației de ultraj aduse pe numele lui. Potrivit avocatului fostului deputat, plângerea a fost făcută cu privire la întreg echipajul, pentru că nu cunoștea identitatea polițistului cu care a avut altercația.

"Domnul Boureanu a depus în cursul zilei de vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria 1 o plângere penală avand obiectul lovire, violenţe, vătămare corporală, formulată împotriva celor implicaţi, fiindcă la acel moment nu ştia identitatea poliţistului care l-a agresat", a declarat Luiza Popescu, avocatul fostului deputat, conform Mediafax.

Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pentru ultraj după ce în noaptea de joi seara a agresat un echipaj de poliție care îl oprise în trafic, la un control de rutină. Între timp, Poliţia Română a făcut public filmul complet al evenimentelor. În imagini se observă cum Boureanu devine recalcitrant și agresează agentul, motiv pentru care polițistul ia atitudine.

Fostul parlamentar a lovit în zona inghinală un polițist și i-a prins degetele în portiera mașinii, după ce iubita sa care conducea mașina s-a legitimat. Boureanu a avut un comportament inadecvat față de oamenii legii, dar și față de iubita sa, pe care a amenințat-o cu bătaia și a înjurat-o.

”Am observat că cel care a iniţiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu poliţistul. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Dacă a procedat corect sau nu, sunt sigură că vor stabili anchetatorii. Pe de altă parte, sunt sigură că procurorul o să ia decizii înţelepte, iar măsura reţinerii nu a fost, din punctul meu de vedere, deloc o măsură întâmplătoare. Poliţistul este în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit Digi 24.

Mai multe