Boureanu şi iubita lui au fost trimişi în judecată

19 iulie 2017 12:55   Național
Ultima actualizare:

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost trimis în judecată pentru ultraj, în timp ce prietena acestuia, Laura Dincă, a fost trimisă în judecată sub acuzaţia de mărturie mincinoasă, a anunţat, miercuri, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Boureanu, cercetat în arest preventiv, pentru trei infracţiuni de ultraj, şi a Laurei Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie. Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii.

Anchetatorii mai arată că Laura Dincă, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta, a fost audiată ca martor în 9 iunie şi în 6 iulie şi „a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă inculpatului”. Procurorii spun că declaraţia pe care Laura Dincă a dat-o în 6 iulie a fost în contradicţie cu declaraţia anterioară şi cu probatoriul din acest caz.

Mai multe