Bucureştenii, cei mai harnici! 75% dintre ei se trezesc la 7.00 dimineaţa

10 februarie 2015 15:36   Național
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt printre cei mai harnici şi matinali europeni. 75% se trezesc la 7.00 dimineaţa sau chiar mai devreme, în timpul săptămânii, petrec în medie 13 minute pentru a se aranja şi, dacă au timp, iau şi micul dejun. Informaţiile sunt obţinute în urma unui studiu despre obiceiurile bucureştenilor, realizat de IKEA la finalul anului trecut.

Cercetarea a avut în atenţie dimineţile oamenilor din 8 capitale importante: Berlin, Londra, Moscova, Mumbai, New York, Paris, Shanghai și Stockholm. Astfel, s-a ajuns la concluzia că bucureştenii se trezesc mai devreme decât alţi europeni: 75% se trezesc la 7.00 sau mai devreme şi 94% se trezesc înainte de ora 9.00. Timpul petrecut de la trezire până la plecarea de acasă este de 1 oră și 21 de minute, mai puțin decât media celorlalte orașe din cercetare, care este de 1 oră și 37 de minute.

În faţa oglinzii

- Bucureștenii petrec în medie 13 minute în fiecare dimineață pentru a se aranja (16 minute femeile , 11 bărbaţii) şi 6 minute pentru a alege cu ce să se îmbrace.

- 64% dintre femei se machiază dimineața și 2 din 3 bucureșteni își aranjează părul.

Micul dejun

- Doar 51% dintre bucureşteni iau micul dejun acasă în timpul săptămânii, mai puţin ca în celelalte capitale (62%).

- 41% folosesc telefoane/tablete/computere în timp ce iau micul dejun, iar 37% se uită la televizor.

Momentele de afecţiune

- 45% dintre bucureştenii care locuiesc împreună cu un partener obişnuiesc să îl îmbrăţişeze sau să îl sărute în dimineţile din timpul săptămânii.

- 82% dintre bucureştenii care au copii cred că este important să îi îmbrăţişezi sau să îi săruţi dimineaţa, însă doar 41% o fac. Şi doar 9% dintre părinţi mai au timp să se joace cu cei mici în dimineţile din timpul săptămânii.

Datele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online distribuit prin e-mail către un eșantion reprezentativ de vârstă și sex la nivel național. În București, au răspuns 1.022 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Mai multe