Bucureștenii îngheață în case! Nu e căldură în 110 blocuri

8 ianuarie 2016 15:34   Național
Ultima actualizare:

Avarie la conductele RADET! 110 blocuri din cartierul Militari nu mai sunt încălzite după ce azi dimineață s-a spart o conductă.

Când nu e avarie la ELCEN, e avarie la RADET. Și ce credeți? Problema s-a ivit tot în sectorul 6.  Potrivit Primăriei Capitalei, sunt afectate blocurile din zona dinspre Vasile Milea spre Bd. Uverturii.

„A apărut o avarie a RADET în cursul dimineții, în zona Militari. Sunt afectate 110 blocuri", a spus Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Municipalității.

Acesta a mai declarat că astfel de avarii sunt cauzate de rețeaua veche. „Este o rețea care este veche și din cauza aceasta apar aceste situații neprevăzute. În cursul zilei de azi va fi remediată avaria”, a adăugat Ichim.

Din informațiile furnizate de RADET aflăm că defecțiunea va fi remediată abia mâine dimineață, astfel că toază ziua și la nopate mii de bucureșteni din sectorul 6 vor dârdâi de frig.

Nu este pentru prima dată când locuitorii din acest sector au avut caloriferele reci.

La începutul anului la CET Vest a avut loc o avarie de proporții, astfel că ELCEN n-a putut furniza agentul termic în parametri normali în tot orașul și, în special, în cartierele Drumul Taberei și Militari.

Potrivit  celor de la ELCEN, din după-amiaza zilei de 5 ianuarie s-a reluat furnizarea la parametri normali solicitați de RADET.

”Temperatura solicitată de RADET este de 900C pentru CTE Grozăvești, respectiv CTE Progresu; temperatura furnizată de ELCEN pentru CTE Grozăvești este de 95-960C, iar pentru CTE Progresu, de 91-920C. Solicitarea de temperatură a RADET pentru CTE Sud este de 930C, iar ELCEN furnizează 93-940C, în timp ce pentru CTE VEST, RADET solicită o temperatură de 920C, iar ELCEN furnizează 940C”, au anunțat reprezentanții companiei care furnizează agentul termic în Capitală.

Mai multe