Bunicul Ellei, câştigătoarea concursului de la «Dansez pentru tine», rămâne cu 10 ani de puşcărie

21 februarie 2012 6:31   Național
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au menţinut sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara, de 10 ani de închisoare, în dosarul lui Gheorghe Panduru, bunicul tinerei din Hunedoara care a câştigat marele premiu la „Dansez pentru tine".

În 2010, bătrânul a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav, după ce şi-a atacat soţia cu un topor şi l-a ars cu acid de baterie pe ginerele său, în momentul în care acesta a sărit în ajutorul femeii.

Gheorghe Panduru a fost condamnat la 10 ani de închisoare şi a fost obligat la plata unor daune materiale şi morale de 40.000 de lei. O sumă dublă față de cea stabilită de magistrații hunedoreni.

Ella Dumitru, nepoata lui Gheorghe Panduru, a participat la concursul „Dansez pentru tine" din dorinţa de a-şi ajuta familia nenorocită de bunic. Prin eforturile depuse, tânăra hunedoreancă a reuşit să câştige premiul cel mare, de 60.000 de euro.

Fire violentă

Panduru a fost închis, în 1998, pentru că şi-a ucis amanta. Odată ieşit din închisoare, bărbatul s-a întors la familia sa. Însă nu a scăpat de comportamentul violent. Astfel, în august 2010, după o ceartă cu soţia sa, bărbatul a luat maşina din faţa casei şi a plecat înspre Deva, căutând un TIR care să vină din sens opus, sub roţile căruia voia să sfârşească. Dar lucrurile nu s-au întâmplat cum şi-a propus.

A fost oprit de poliţie şi amendat pentru viteză excesivă. Întors acasă, bărbatul a adus cu el un topor, cu care a urcat în camera soţiei sale Adela şi a lovit-o în cap. Aceasta a apucat să strige după ajutor, iar Sorin, tatăl Ellei, a reuşit să-l imobilizeze pe agresor înainte să-i aplice femeii lovitura fatală. Dar sticla de acid sulfuric adusă de criminal s-a spart pe hainele ginerelui său, arzând-i picioarele.

Atât Adela Panduru, cât şi Sorin Gelu, ginerele bărbatului, au fost transportaţi de urgenţă la spital şi au avut nevoie de săptămâni de îngrijire medicală pentru a se reface.

Mai multe