Ca în filme! A sărit în Dâmboviţa ca să scape de poliţie

8 decembrie 2019 19:21   Național
Ultima actualizare:

Scene demne de orice film de acţiune, dumninică dimineaţă, 7 decembrie, în centrul vechi al Capitalei: poliţişti, pompieri, medici, scafandri, ambulanţă şi câţiva tineri speriaţi de moarte. Personajul principal: un şofer care a sărit în Dâmboţa, dorind să scape de poliţişti. Motivul? Băuse şi avea permisul suspendat.

Fuga de poliţie era să-l coste viaţa pe Radu (20 de ani), un tânăr din Călăraşi, posesor al unui BMW X6. 

După ce s-a distrat alături de patru prieteni până la 5.00 dimineaţa într-un local din centrul vechi, bărbatul a plecat cu maşina. 

Nici nu s-a urcat bine în ea, că o patrulă de poliţie l-a atenţionat să oprească. Nici semnalele luminoase şi nici atenţionarea prin portavoce nu l-au convins pe tânăr să respecte legea. 

Ştiindu-se ”pătat” şi realizând că nu are scăpare şi va trebui să dea socoteală oamenilor legii, a ales să fugă. Aşadar, a coborât din maşină şi a luat-o la goană spre Splaiul Independenţei, aflat la câţiva metri.

În intersecţia Calea Victoriei cu Piaţa Naţiunilor Unite, acesta a sărit gardul de protecţie al râului Dâmboviţa şi a plonjat în apă, nemaipunând la socoteală condiţiile meteo. 

Potrivit specialiştilor, apa avea -2˚C, iar în aer -1˚C. Oamenii legii au cerut intervenţia pompierilor, a scafandrilor şi a medicilor, pentru salvarea vieţii tânărului.

A fost scos din apele reci în şoc hipotermic. După ce i s-au acordat primele îngrijiri medicale, a fost dus la Spitalul Municipal, unde a fost identificat şi i s-au făcut analizele. Aşa au aflat poliţiştii că tânărul nu ”s-a speriat” degeaba. 

De fapt, el avea permisul suspendat (pentru 4 luni) din cauza vitezei şi consumase şi alcool, aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Acum, s-a ales cu un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.  

Mai multe