Cadavrul salvamontistului dispărut în Munții Călimani a fost găsit după şase luni

24 mai 2018 16:11   Național
Ultima actualizare:

Șase luni. Atât a trebuit să treacă pentru ca zăpada să ”predea”salvatorilor, corpul salvamontistului Sorin Liviu Pandelea, dispărut pe 1 Decembrie în Munții Călimani. Potrivit obiectiv.ro, victima și alți doi colegi au arborat steagul României pe Vârful Pietrosu.

Sorin Liviu Pandelea și alți doi salvamontiști au fost surprinși de o avalanşă în timp ce se întorceau din ”misiune”. Doar unul dintre ei a scăpat.

„A fost găsit la 1,8 metri sub zăpadă, în zona de căutare, pe un teren accidentat. În această zonă zăpada atinge în unele locuri şi trei metri”, a declarat pentru obiectiv.ro, şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petrică Ariciuc. La data de 1 Decembrie 2017, de Ziua Națională a României, în jurul orei 17.00, trei salvamontişti au urcat pe Vârful Pietrosu din Munții Călimani pentru a arbora tricolorul.

Anunțul vine la o săptămână după ce autoritățile din localitatea Saru Dornei au sfințit un monumentului închinat salvamon­tiştilor Nathalie Renee Josse şi Sorin Liviu Pandelea. Femeia a fost găsită decedată, iar bărbatul era dat dispărut și considerat mort.

La data de 1 Decembrie 2017, de Ziua Națională a României, în jurul orei 17.00, trei salvamontişti au urcat pe Vârful Pietrosu din Munții Călimani pentru a arbora tricolorul. La coborâre, aceştia au fost prinşi de o avalanşă. În zona respectivă s-au declanșat căutări masive, zeci de membri ai unităților de intervenție, pompieri, salvamontişti, jandarmi, silvicultori şi militari, periind muntele. După câteva ore fost găsit un băr­bat de 36 de ani, care era conştient şi cooperant. Ulterior, au descoperit trupul unei femei de 30 de ani, care în urma manevrelor de resuscitare a fost declarată moartă

Mai multe