Câine plin de smoală și păcură salvat dintr-un canal în Vaslui. Ce s-a întâmplat cu patrupedul

1 septembrie 2021 9:37   Național
Ultima actualizare:

A avut zile se spune în popor iar zicala s-a adeverit din nou zilele trecute, de data aceasta nu pentru un om ci pentru un animal. Un câine care a căzut într-un canal plin cu smoală și cu păcură în Vaslui a fost salvat miraculos de un bărbat cu suflet mare.

Canalul în care căzuse câinele se afla în zona industrială a Vasluiului, spun cei care l-au salvat. Câinele nu putea să iasă singur din groapa în care căzuse sau a fost aruncat, pentru că era aproape imobilizat în smoală și păcură, acestea devenind ca o scoarță pe corpul lui, relatează vremeanoua.ro. Animalul a fost descoperit de o iubitoare de animale, nu a putut să îl scoată singură și a postat poza și locația pe un grup de adopții al iubitorilor de animale din Vaslui

Cum a fost salvat câinele căzut în canalul cu smoală

"Cățelul fost postat pe un grup de animale din Vaslui. Am plecat repede în locul indicat și l-am gãsit acolo, plin de smoalã și păcură. Am chemat imediat și Poliția animalelor. Cățelul este foarte speriat, poate maltratat. Cățelul trăia în Zona Industrialã, la un bloc. Dormea la parter, când la ușa cuiva, când la ușa altuia. Toată lumea din zonă știa de el și a fost surprinsă sã afle cã a ajuns așa. Poate era o problemă pentru cineva și s-a gândit să-l arunce acolo. Nu este un pui ca sã fi cãzut acolo din greseală, să fi alunecat în canal. Nu e nici bătrân. Am mai salvat câini căzuti în păcură, din alte zone, dar de canalul asta nu știam. O altă salvatoare a luat cățelul să-l spele bine de smoală și păcurã. E foarte periculoasã păcura, arde pielea instant. Ne gândim cã a stat acolo o zi întreagă, după cum arată. Posibil să-l fi scos cineva și să-l fi lăsat acolo. Nu stiu dacã putea ieși singur", a declarat Dan salvatorul pentru sursa citată.

Care este starea câinelui

Patrupedul prezintă arsuri pe mare parte din corp, doar spatele și fața au rămas neatinse."Starea lui este momentan stabilă, însă vor apărea arsuri, se poate complica imediat. Are nevoie de îngrijiri cel puțin pentru următoarele douã săptămâni. Este și foarte deshidratat. Este ca și cum ar fi căzut în motorină. Lăbuțele se duc prima oară, apoi subrațul, pielea de pe gât. Partea din spate nu e atât de afectată pentru cã nu s-a dus până la fund. Urechile erau pline de smoală. Nu a intrat cu spatele și capul. Era trei sferturi băgat. Durează până se va vindeca complet.(…)L-am băgat repede în apă și i-am făcut baie, dar au început după să apară probleme după probleme. Trebuie creme, injectabile, perfuzabile, antibiotic. Cred că are și în plămâni păcură", a povestit salvatorul pentru vremeanoua.ro.

Citiți și

Câine salvat de poliţiştii locali de la moarte sigură. Animalul fusese legat de un stâlp, lângă calea ferată din Petroşani

Câinele-erou şi-a salvat stăpânul de la moarte! Povestea emoționantă a ciobănescului german, Sadie

Mai multe