Calitatea mâncării, verificată în laborator

3 aprilie 2017 21:16   Național
Ultima actualizare:

Autorităţile din România au luat în serios reclamaţia mai multor state vecine referitoare la calitatea îndoielnică a alimentelor comercializate în estul Europei. De aproape o lună recoltează probe din magazine şi le analizează în laborator. Săptămâna viitoare aflăm rezultatele!

Inspectorii de la Agricultură, cei sanitar-veterinari, dar şi cei de la Protecţia Consumatorilor sunt zilnic în teren. Vor să afle dacă, într-adevăr, produsele alimentare comercializate în Est sunt de calitate mai proastă decât cele din Vest. Sunt verificate, în special, produse din carne, lapte, peşte, dulciuri etc. „Controalele au demarat la începutul lunii martie. Se recoltează probe care sunt analizate în laborator. Rezultatele vor fi gata săptămâna viitoare”, ne-au declarat reprezentaţii Ministerului Agriculturii.

De asemenea, sunt verificate informaţiile cuprinse pe etichete pentru a vedea dacă corespund cu conţinutul produselor.

La sfârşitul anului trecut, autorităţile din Cehia, Slovenia şi Polonia au reclamat la Comisia Europeană faptul că unii producători de alimente folosesc ingrediente mai ieftine în produsele destinate Europei Centrale şi de Est decât cele incluse în produsele sub aceleaşi branduri comercializate în Occident. 

Pornind de la această reclamaţie, Click! a făcut propriul test, zilele trecute, comparând câteva produse alimentare cumpărate din Germania şi din România. Rezultatul a fost 7 la 6 pentru Germania, potrivit celor patru degustători ai noştri: bucătarul Horia Vîrlan, prezentatoarele tv Ioana Petric şi Andreea Nicolae, dar şi redactorul Click! Bogdan Nicolai.

Mai multe