Călugăr din Suceava, atacat de o ursoaică pentru că îi atinsese puiul. A scăpat ca prin minune

14 iulie 2021 8:35   Național
Ultima actualizare:

Momente de coșmar pentru un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Acesta a fost atacat de o ursoaică în timp ce culegea ciuperci în pădurea din apropierea mănăstirii, după ce bărbatul pusese mâna pe puiul ei. Omul a scăpat ca prin minune din ghearele ursului și a ajuns la spital.

Incidentul s-a petrecut luni, 12 iulie, în jurul orelor 19.30, anunță BZI.ro. Călugărul de 34 de ani plecase de la mănăstire în pădurea din apropiere pentru a culege niște ciuperci. După ce a mers câțiva metri prin pădure, acesta a observat un pui de urs, s-a uitat în jur să vadă dacă ursoaica este prin apropiere și s-a apropiat de acesta.

Ursoaica a apărut din senin și l-a atacat

După ce s-a jucat câteva minute cu puiul, din senin a apărut ursoaica și l-a atacat pe bărbat. Călugărul a reușit să scape din ghearele animalului și a reușit să fugă. Acesta a reușit să ajungă la mănăstire și a sunat la 112. La fața locului a ajuns o ambulanță care l-a dus la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde a primit îngrijiri medicale. A doua zi a fost transferat la Iași.

Conform dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, călugărul”a suferit mai multe plăgi mușcate în zona craniană și a feselor. ”Plăgile au fost tratate local, la spitalul de acolo, iar la noi s-a prezentat pentru a i se administra serul antirabic. Împreună cu echipa de medici chirurgi plasticieni i-am făcut o reevaluare, toaletare și pansare a plăgilor, rezultate din mușcăturile ursului”, a declarat dr. Florin Roșu.

Starea pacientului este stabilă, conform medicilor.

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este singurul spital din zona Moldovei care deține ser antirabic.

Citește și:Un bărbat din Pitești a văzut moartea cu ochii: «Ursul m-a muşcat de cap»

Constantin Badea: «Am făcut pe mortul ca să scap de urs»

Mai multe