Călugărul hoţ, travestit celebru

9 mai 2013 14:55   Național
Ultima actualizare:

Până în 2010 purta rochiţe mulate şi un strat gros de fard pe faţă. Era cunoscut ca homosexualul travestit Cecille del Sol. Apoi, s-a transformat într-un bărbat cuminte, cu barbă, smerit. S-a făcut călugăr! Însă nu a fost suficient să renunţe la viaţa plină de promiscuitate. Acum, el a jefuit mănăstirea!

Sorin Matei Filip, alias părintele Andrei, a fost descoperit în martie 2010 la Mănăstirea Nicula din Cluj. Era călugăr de mai bine de o jumătate de an şi nimic din înfăţişarea lui nu îţi mai amintea de viaţa lui de dinainte. Obişnuit al show-urilor de travestiţi, pe numele său de scenă Cecille del Sol, părintele Andrei a decis să rupă orice legătură cu viaţa scandaloasă din cluburile frecventate de homosexuali.

2008

Totul, după ce a aflat că mama lui are grave probleme de sănătate. Cu timpul, el a fost trimis la Mănăstirea Bobota din Splaj, unde a făcut o impresie bună. Atât de bună, încât a fost pus să se ocupe de finanţele schitului. Practic, au pus lupul paznic la oi. Pentru că părintelui Andrei nu i-a trebuit mult timp ca să se „îmbogăţească" din banii donaţi de credincioşi, pentru lucrările de finisare a aşezământului.

Astfel că luna trecută, părintele Andrei a furat 20.000 de lei, 1.200 de euro şi un aparat foto, evaluat la 1.200 de euro de la Mănăstirea Bobota, şi s-a făcut nevăzut. Există suspiciuni că acesta că s-ar fi dus tocmai în Grecia, la Muntele Athos, acolo unde se află o importantă comunitate de călugări ortodocşi. Stareţul mănăstirii s-a arătat consternat de trecutul fratelui Sorin Filip şi spune că nu a bănuit nimic.

Click! a scris în martie 2010 despre trecutul nebulos al lui Sorin Filip

Schitul Bobota, pe care călugărul l-a jefuit

Mai multe