Campioană mondială la șah la 13 ani!

6 iulie 2017 9:17   Național
Ultima actualizare:

Miruna Lehaci, elevă de 13 ani din Iaşi, a devenit recent campioană mondială la şah, la grupa ei de vârstă. Fata şi-a bătut, în nouă runde de meci, toţi adversarii din lume. Este singura din România, care a ajuns la această performanţă, informeaza digi24.ro.

Miruna Lehaci se antrenează de când avea şase ani, iar roadele muncii ei s-au văzut imediat. A câștigat pe bandă rulantă majoritatea concursurilor la care a participat, iar acum, la 13 ani, este campioană mondială.  ”M-a atras pentru că este deosebit de celelalte sporturi. Nu alergi, nu sari. Stai și te gândești”, a spus Miruna.

Fata tocmai a terminat clasa a șasea și își împarte timpul între școală și șah.

Elena Calistru, directorul Colegiului Național Iași, este foarte mândră de rezultatele elevei Lehaci: “Este un copil excepțional, cu rezultate foarte bune la învățătură, cu o medie generală aproape de zece. Ascunde în spate foarte multe ore de muncă.”

Miruna are casa plină de medalii, însă ultima, cea de campioană mondială, a fost obţinută cel mai greu pentru că departajarea s-a realizat abia în ultima rundă.

La Campionatul Mondial de Șah Școlar, care s-a desfășurat la Iași la sfâşitul lunii aprilie, au participat peste 550 de copii din 41 de țări. România a obţinut o medalie de aur, una de argint și patru de bronz.

Mai multe