«Cânt ca să-mi pot plăti tratamentul şi operaţiile»
Destinul solistului Alex Plîngu (27 de ani) s-a schimbat radical în urma incendiului din Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015. După două luni de spitalizare, el a avut nevoie de ajutorul unui psiholog, ca să poată trece peste traume, să suporte urmele arsurilor şi să poată cânta din nou.
Plin de optimism, Alex Plîngu ne-a povestit despre revenirea pe scenă: “Am înfiinţat trupa «7 Semne», după ce am dat un anunţ pe un forum de specialitate. Am fost contactat de Andrei Dincă, chitaristul formaţiei, şi mai apoi ni s-a alăturat şi basistul Mihai Preda. Am ieşit din spital cu mai multă determinare, aveam deja un plan de bătaie, voiam să mă perfecţionez. Practic, am început totul de la zero. Cânt ca să mă întreţin, dar şi ca să îmi pot plăti viitoarele operaţii şi tratamente. Vom lansa şi o piesă în memoria celor care şi-au găsit sfârşitul în acea seară”.
După cele două luni de spitalizare, în care a îndurat dureri cumplite, cântăreţul, care şi-a încercat norocul şi la “X-Factor”, nu a scăpat de vizitele la medic: “Necazurile nu au luat sfârşit, mai am nevoie de două intervenţii chirurgicale. Încerc să îmi fac curaj, pentru că încă nu sunt pregătit să mai îndur durerea. Port un pansament la mâna dreaptă, pentru elasticitatea pielii, dar şi pentru a mă proteja de soare. Am mai multe culori, mă asortez cu ţinuta de scenă”, ni s-a mai confesat Alex. El a recunoscut că, după tragedia din “Colectiv”, unde şi-au găsit sfârşitul 64 de persoane, a avut nevoie de ajutor: “Am trecut peste cele întâmplate abia după ce am mers la psiholog. Noroc că nu am rămas cu sechele”.
64 de persoane au murit în tragedia din Clubul Colectiv
În seara de 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv din Capitală, trupa rock “Goodbye To Gravity” îşi lansa ultimul album. Circa 400 de oameni se aflau la concert. În cadrul show-ului au fost aprinse câteva artificii. La un moment dat, scânteile acestora au sărit şi au aprins buretele de pe un stâlp. Focul s-a extins rapid şi la buretele de pe tavan, care s-a transformat într-un lichid fierbinte. Acesta s-a scurs pe spectatori, arzându-i până la carne. De asemenea, un fum gros şi la fel de toxic ca gazul folosit la Auschwitz i-a pus la pământ pe mulţi. 26 de oameni au murit în acea seară, în club. O altă persoană a murit în drum spre spital, iar 37 de răniţi au murit în următoarele zile în spitalele din Bucureşti şi din străinătate. 64 în total. De asemenea, aproximativ 200 de oameni au suferit arsuri de piele şi ale căilor respiratorii, mulţi rămânând mutilaţi pe viaţă.