Capitala, un imens şantier vara asta

30 iunie 2014 23:25   Național
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei începe noi proiecte de infrastructură. Ne aşteaptă un an cu blocaje în trafic. Investiţii masive în piste pentru biciclete

Pe bucureşteni îi aşteaptă o vară grea. Buldozerele şi picamerele vor răsuna în aproape fiecare cartier al oraşului, căci Municipalitatea şi-a propus să demareze în acest sezon opt noi proiecte de investiţii. Aflaţi mai jos unde se va lucra în Capitală.

Dacă ar fi să-l descriem în termeni medicali, Bucureştiul pare un pacient cu bandaje pe tot corpul. După ce în ultimii ani a suferit nenumărate intervenţii pe cord deschis şi amputări, oraşul e pe cale să intre din nou în sala de operaţie. Primăria Capitalei deschide noi şantiere, care se vor adăuga celor aflate în derulare.

Printre acestea se numără refacerea Patinoarului „Mihai Flamaropol”, construirea unei săli polivalente şi a unei academii de tenis, toate în complexul sportiv „Lia Manoliu”.

Lucrările ar trebui să înceapă în lunile iulie-august şi să fie gata în cel mult doi ani. Edilii au obţinut încă 10 milioane de euro de la Guvern pentru realizarea a 100 km de piste, de data aceasta conform standardelor.

Proiectul prevede realizarea unei reţele majore de benzi destinate vehiculelor cu două roţi pe artere situate în interiorul inelului principal de circulaţie. În această lună va fi gata proiectul tehnic, urmând ca lucrările să înceapă în luna august. Pasajul subteran de la Piaţa Sudului va da serioase dureri de cap şoferilor.

Proiectul, care se realizează în continuarea pasajului rutier de la Mihai Bravu, e complex şi vizează realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – str. Niţu Vasile şi a patru pasaje pietonale în intersecţie. În plus se va realiza o conexiune subterană între staţia de tramvai de pe Şos. Olteniţei şi metrou.

Investiţia se ridică la 127 milioane de lei, însă 96,4 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile. Lucrările încep în această vară şi trebuie finalizate în 18 luni. Observatorul Astronomic va fi consolidat începând cu această lună, iar anul viitor, în aprilie, va fi ca nou.

Tot în această lună începe consolidarea şi restaurarea Muzeului „Nicolae Minovici”, care va fi repus în circuitul turistic anul viitor. Tot vara aceasta, nu mai puţin de 132 de străzi vor beneficia de marcaje rutiere noi.

Mai multe