Care este cea mai scumpă clădire de vânzare din România. Unde este situat imobilul
România are palatele și castele ei încărcate de noblețe, clădiri impresionante, în care fiecare cărămidă spune istoria unor vremi demult apuse. Palatul Bragadiru din centrul Bucureștiului este cea mai scumpă clădire scoasă la vânzare din România iar prețul unul amețitor: 26 milioane euro.
Oficial, se numește ”Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru” giganticul imobil se află în apropierea Palatului Parlamentului, la cinci minute de Piața Unirii scrie bzi.ro. Este un palat ca pe timpuri, complet renovat și are 82 de camere, 7.000 mp utili (10.000 mp construiți) și este situat pe un teren de 16.500 mp. Clădirea este compusă din trei etaje, parter și subsol și are o grădină de peste 12.000 metri pătrați. Cei care vor să cumpere ”Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru” trebuie să știe că proprietarii propun trei feluri de tranzacții: imobilul și grădina împreună, dar și separat, pentru 13 milioane de euro fiecare.
De ce se numește clădirea Bragadiru
Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru a fost ridicat de industriașul Dumitru Marinescu Bragadiru(1842-1915), proprietarul fabricii de bere cu același nume, care a fost redenumită ”Rahova” de comuniști după cum scrie adevărul.ro. La începutul secolului XX, Bragadiru ajunsese al treilea industriaș din Europa. Palatul a fost realizat după planurile concepute de arhitectul austriac Anton Schuckerl în 1894, care a îmbinat stilurile regăsite în cele mai renumite clădiri ale Bucureștiului acelei epoci: Camera de Comerț, Poșta Română, CEC sau Curtea Supremă de Justiție, toate construite în aceeași perioadă.
Clădirea a fost confiscată de comuniști și retrocedată în 2003
În 1948, averea familiei Bragadiru a fost confiscată de comuniști iar Palatul a devenit Casa de Cultură Lenin a sectorului 5, care a funcționat până în 1989. După căăderea comunismului, clădirea a rămas abandonată până în 2003, când a fost retrocedată urmașilor marelui industriaș român. Aceștia au reușit să o refacă și s-o aducă la strălucirea de odinioară.
În prezent, la Palatul Bragadiru funcționează un restaurant și o sală de evenimente care amintesc de aerul boem al începutului de secol XX.