Care este starea medicului-erou de la Piatra Neamț. Ar putea fi detubat şi operat săptămâna viitoare

22 noiembrie 2020 18:20   Național
Ultima actualizare:

Starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Piatra Neamţ la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a încercat să salveze mai mulți pacienți, este staţionară, a anunţat duminică, 22 noiembrie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Starea medicului din Belgia este staţionară. Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi - dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, a precizat Tătaru, citat de Digi24.

Medicul ar putea fi detubat

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va merge în Belgia şi soţia medicului. Medicul a fost transportat, în urmă cu o săptămână, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. 

Medicul a suferit arsuri pe mai mult de jumătate din corp în timp ce încerca să salveze pacienţii aflaţi în secţia cuprinsă de flăcări de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Mai multe