Care sunt cele mai periculoase șosele din România: 896 de accidente și 1100 de victime

19 februarie 2018 20:35   Național
Ultima actualizare:

Potrivit datelor oficiale, în România există patru șosele considerate deosebit de periculoase, locuri unde s-au înregistrat accidente cu mii de victime.

”Şoselele morţii” sunt 4 drumuri judeţene. Pe DN1 - care face legătura între Bucureşti şi nord-vestul ţării - , DN6 - care merge din Capitală până la Timişoara -, DN2 - care ajunge până la graniţa cu Ucraina - şi DN7 - până la graniţa cu Ungaria - s-au contabilizat 896 de accidente cu peste 1100 de victime, relatează stirileprotv.ro. De asemenea, datele oficiale atestă faptul că peste 90% din drumurile naționale au o singură bandă, ceea ce crește riscul unui accident frontal. Numai anul trecut și-au pierdut viața pe aceste drumuri aproximativ o mie de oameni. 

Promisiunile care anunță o rezolvare a problemei sunt multe.  „În următorii 3 ani ar trebui să avem 177 de kilometri de drum naţional modernizat la 4 benzi, la care adăugăm 121 de kilometri ai drumului expres Craiova-Piteşti şi, într-un orizont de 5 ani, adăugăm la aceşti kilometri peste 300 de la București la Paşcani.”

Mai multe