Care-ţi face poftă - homarul sau viţelul la proţap?
Târguri de bunătăţi dintre cele mai variante în acest weekend (17-18 octombrie), în Bucureşti. Sute de kilograme de pastramă, purceluşi şi berbecuţi la proţap, bulz ciobănesc, dar şi plăcinte de toate felurile cât vezi cu ochii, toate stropite cu must proaspăt, asta s-a pregătit sâmbătă în Parcul Naţional.
Este Festivalul Haiducilor, iar ospăţul de sâmbătă a fost unul pe cinste. Atracţia festivalului a fost viţelul de 200 kg care s-a perpelit la proţap şi a fost apoi vândut pofticioşilor cu 8 lei / 100 g. Pe de cealaltă parte, la staţia de metrou Crângaşi, mâncărurile au fost mai rafinate şi, implicit, mai scumpe.
Acolo a avut loc Festivalul Fructelor de Mare, iar mirosul de peşte a atras trecătorii de la sute de metri distanţă. Şi aici, „vedeta” a fost homarul care s-a vândut cu 100 de lei / 400 g, sau, ca să înţelegeţi mai bine, un milion bucata. Cele două festivaluri sunt deschise şi azi, până pe seară.