Carmen Adamescu rămâne săracă lipită?

18 octombrie 2018 19:18   Național
Ultima actualizare:

Fosta soţie a miliardarului Dan Adamescu a aflat ieri că are sechestru pe avere, până la acoperirea prejudiciului calculat la 41 de milioane de lei, adică 9 milioane €. Femeia de afaceri este în arest la domiciliu într-un dosar de evaziune fiscală.

Carmen Adamescu a ajuns ieri dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti, unde a încercat să-i convingă pe judecători să-i redea libertatea deplină, după ce săptămâna trecută a fost plasată în arest la domiciliu, într-un dosar de evaziune fiscală.Potrivit anchetatorilor, prejudiciul este estimat la 41 de milioane de lei (9 milioane €).Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au pus sechestru asigurător pe 16 bunuri, clădiri, printre care şi celebrul Hotel Rex din staţiunea Mamaia, care se află în ruină de câţiva ani.De asemenea, a fost pusă în aplicare poprirea sumelor existente într-un cont bancar deschis de una dintre firme.Dosarul a fost constituit după un denunţ al fiului său vitreg, Alexander Adamescu.Denunţătorul se află în Londra, iar autorităţile române încearcă să-l extrădeze în România sub acuzaţia că ar fi mituit doi judecători români.Alexander Adamescu a dezvăluit că mama sa vitregă ar fi făcut, prin anumite tertipuri financiare, contracte cu alte companii pe care tot ea le-ar fi deţinut sau le-ar fi controlat. În felul acesta ar fi delapidat firmele familiei.

Dan Adamescu a murit ruinat şi bolnav

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit anul trecut, la 23 ianuarie, la vârsta de 68 de ani, pe patul unui spital din Bucureşti, unde se afla din decembrie.Condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, fusese mutat de mai bine de o lună din penitenciar la spital.

Fosta soţie şi cei doi fii proveniţi din căsnicii anterioare, se bat pe ce a mai rămas din uriaşa avere, estimată la aproape un miliard de euro.Celebrul afacerist avea grave probleme de sănătate şi fusese condamnat, în mai 2016, la 4 ani şi 4 luni de închisoare într-un caz de corupţie. Fusese diagnosticat cu 15 afecţiuni, dar în ultima vreme făcuse septicemie după o operaţie la genunchi.Carmen Adamescu a intentat divorţ în 2015 şi a considerat că, după 12 ani de căsnicie şi 10 ani de concubinaj, suma de 350 milioane € ar fi corectă şi onorantă.

Mai multe