Carmen Dan nu-și dă demisia. «Guvernul e unul politic, miniştrii sunt validaţi în coaliţie»

11 ianuarie 2018 21:46   Național
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne Carmen Dan a susținut o conferință de presă joi seara, 11 ianuarie, în care a anunțat că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016.

Ea susține că șeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

"Guvernul e unul politic, miniştrii sunt validaţi în coaliţie, tot acolo se aprobă retragerea lor din guvern", a precizat Carmen Dan în finalul declaraţiei, ca răspuns la afirmaţiile prim-ministrului referitoare la demisia sa şi la faptul că l-ar fi minţit în legătură cu acceptul lui Cătălin Ioniţă de a prelua conducerea IGPR, notează news.ro.

Ministrul Carmen Dan a declarat că are dovada acceptului chestorului Cătălin Ioniţă asupra numirii lui şefia Poliţia Române în cazul demiterii lui Bogdan Despescu. Potrivit ei, chestorul Ioniţă a renunţat în urma unei campanii mediatice lansate împotriva sa chiar a doua zi de la acceptarea postului. 

„A urmat apoi atacuri virulente în spatiul public la adresa lui şi a familiei. Chestorul Ioniţă m-a sunat apoi miercuri şi mi-a comunicat toate acestea şi îndoielile lui. A urmat apoi ieşirea premierului Tudose, care a anunţat că nu-l va schimba din funcţie pe chestorul Despescu şi nu m-a întrebat nicio clipă despre chestorul Ioniţă. Nu ştiu eu ce s-a întâmplat cu chestorul Ioniţă în aceste două zile. Sunt chestiuni pe plan personal şi el trebuie să explice aceste lucruri. De aceea, pot sa înţeleg această dublă poziţionare sub presiune a chestorului Ioniţă, dar de aici şi până să fiu eu acuzată de minciună e o cale lungă“, a declarat Carmen Dan. 

Mai multe