Carne, lapte şi brânză infectate cu E.coli în opt judeţe

9 septembrie 2016 21:44   Național
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat toată vara alimentele pe care comercianţii vor să ni le vândă.

 În luna august, au găsit în magazine, abatoare, restaurante şi ferme din ţară produse infectate cu bacteria E.coli. În total, 14 probe din carne de oaie, vită, pastă de mici sau lapte puse la vânzare în restaurante, magazine, abatoare sau ferme din ţară, arată oficialii ANSVSA. 

Bacteria era în carne de oaie şi vită, carne tocată de vită, cârnaţi amestec, telemea de oaie şi lapte, vândute în judeţele Vâlcea, Tulcea, Suceava, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova. Inspectorii sanitar–veterinari au retras de pe piaţă şi 29 de tone de rodii importate din Turcia, care conţin pesticide peste limita admisă. În depozit a fost găsită doar cantitatea de 1,5 tone, iar restul se află încă în magazine, în curs de a fi retrase şi distruse.

Mai multe