Carnea s-ar putea scumpi cu 30%
Preţul cărnii şi al produselor din carne ar trebui să fie majorat cu 30%! Asta este părerea preşedintelui Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş.
El a declarat că singura soluţie pentru fermieri este o majorare a preţurilor. "Dacă preţul nu va creşte cu cel puţin 30%, fermierii crescători de porci sunt nevoiţi să închidă fermele. Nu au cum să reziste, preţul lor de producţie este sub preţul de vânzare. La fel este la lapte şi chiar la şi cei care produc ouă sau pui", a declarat Costel Caraş la România TV.
Scumpirile au la bază majorarea hranei animalelor. Potrivit aceleaşi surse, porumbul a ajuns la 1,2-1,3 lei, iar tot ceea ce stă la baza producţiei de carne, de lapte, de ouă, de carne de pasăre au ca bază principală porumbul.