Cartofii şi fructele proaspete, mai scumpe

11 iunie 2012 17:25   Național
Ultima actualizare:

Nu vă întoarceţi de la piaţă cu sacoşa mai grea, însă cu siguranţă reveniţi acasă cu portofelul mai uşor.

În luna mai, cartofii şi fructele proaspete s-au scumpit cel mai mult, cu 12,73%, respective 4,93%.

În schimb, vestea bună vine de la ouă, care s-au ietfinit cu 19,6%, conform datelor publicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Aceleaşi date arată că legumele şi conservele din legume s-au scumpit în mai cu 2,73%, iar alte produse alimentare precum citricele şi fructele meridionale, carnea de porc şi de bovine şi peştele proaspăt au înregistrat creşteri uşoare ale preţurilor situate între 0,12% şi 0,9%.

La categoria alimentelor care s-au ieftinit în luna mai, întâlnim laptele de vacă, cu 1,08%, fasolea boabe şi alte leguminoase cu 0,38%, brânza telemea de oaie - 0,33%, iar brânza telemea de vacă cu 0,28 procente.

Mai multe