Cât costă noua carte scrisă de Klaus Iohannis. Câți bani a mai câștigat din scris

18 aprilie 2019 11:50   Național
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat miercuri, 17 aprilie, cea de-a treia carte, „ EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”. Zeci de persoane au stat la coadă pentru un autograf. Primele două cărți au avut un succes uriaș, iar președintele a scris în declarațiile de avere că a câștigat circa 32.000 de euro.

Președintele Klaus Iohannis a scris o nouă carte, „ EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la Editura Curtea Veche.

La evenimentul de la Sala Studiou a Teatrului Naţional au participat numeroşi lideri liberali, printre care Ludovic Orban, Raluca Turcan, Emil Boc, Vasile Blaga, dar şi candidatul PNL la europarlamentare Rareş Bogdan sau actorul Victor Rebengiuc. O prezenţă inedită a fost poliţistul Marian Godină, căruia preşedintele i-a urat „succes“, scrie adevarul.ro.

Cartea costă 59 de lei și poate fi comandată online pe pagina oficială a editurii, chiar și cu autograf de la autor. Cartea a fost lansată în prezența a zeci de pesoane interesate să obțină noul volum scris de președintele Iohannis. În timpul discuţiilor, Klaus Iohannis a mărturisit că a scris cartea în câteva luni, luând această decizie după ce a observat o lipsă de interes în domeniul afacerilor europene.

Câți bani a câștigat Klaus Iohannis din scris

Prima carte, ”Pas cu pas” a avut un succes uriaș (s-a vândut în 132.470 de exemplare), iar la lansare s-a stat și trei ore pentru un autograf de la primul om în stat. Potrivit declarației de avere, în 2015, președintele Klaus Iohannis a încasat de la Curtea Veche Publishing, pentru drepturi de autor, suma de 82.844 de lei.

În următorii doi ani, pentru acest volum și pentru cartea ”Primul pas”, președintele Klaus Iohannis a declarat 35.000 de lei (2016) și 31.026 de lei (2017). Rezultă o sumă totală de 148.870 de lei (circa 32.000 de euro), sumă care a rotunjit veniturile președintelui din chirii și salarii.

Citiți și despre lansarea primei cărți a lui Klaus Iohannis, ”Primul pas”

Citiți și despre Carmen Iohannis

Mai multe