Cât te costă să-ţi decorezi casa ca în Epoca de aur

29 august 2017 19:59   Național
Ultima actualizare:

Îţi e dor de atmosfera anilor ceauşişti? De vremea copilăriei? De cravata de pionier sau de peştişorul aşezat strategic, pe milieu, deasupra televizorului? Pentru câteva sute de lei, îţi poţi încropi acasă propriul muzeu al comunismului.

Palatul Vechiturilor din Bucureşti este raiul colecţionarilor de toate soiurile şi al nostalgicilor întru vremuri de demult. Orice îţi trece prin cap găseşti aici. De fapt, chiar şi obiecte de existenţa cărora habar nu aveai au fost scoase la mezat în magazinul situat la o aruncătură de băţ de inima Capitalei. De la simple vederi din anii comunismului, până la instrumente muzicale vechi de sute de ani, majoritatea recuperate de prin podul bunicilor, pot fi cumpărate, culmea, direct de la proprietar. Ideea îi aparţine unui antreprenor bucureştean, care s-a gândit să închirieze rafturi tuturor celor care vor să scape de vechiturile de prin case şi să mai facă şi bani de pe urma lor. Simplu, fără bătăi de cap, fără timp pierdut prin târguri, fără negocieri înjositoare!

”Pur şi simplu, omul vine aici, plăteşte 36 de lei pe săptămână şi rezervă o poliţă de 60 cm/40 cm, pe care vinde ce vrea. Clientul îşi face singur preţul, el încasează toţi banii. Sunt şi oameni care ne donează obiectele. În cazul ăsta, punem noi un preţ, iar banii merg în scopuri caritabile, în special către copiii cu probleme”, ne-a explicat Dan Georgescu, proprietarul magazinului, principiul după care funcţionează Palatul Vechiturilor.

Printre rafturile cu acareturi, colecţionarii pot da de piese grele, gen maşini de scris şi de cusut din perioada interbelică, pian sau gramofon din anii 20, mobilier din vremea regilor. Cele mai căutate sunt însă nimicurile ceauşiste, fie ele banale sticle de lapte, jucării Hopa-Mitică, păpuşi ”made in Arad” sau carnete de membru de partid.

Mai multe