Câtă cruzime! Câine aproape tăiat în două cu o sabie, în Brăila

29 octombrie 2016 11:37   Național
Ultima actualizare:

O căţeluşă maidaneză de aproape doi ani a fost lovită cu o cruzime de nedescris cu ceea ce par a fi o sabie şi o macetă. Spatele animalului a fost secţionat în urma atacului. Ea a zăcut în stradă timp de două zile, până cineva a chemat medicii veterinari.

Căţeluşa, care a fost atacată pe străzile oraşului Brăila, a fost salvată de medici de abia vineri (28 octombrie), după ce stat două zile pe străzi, rănită fiind. Cineva a chemat într-un final Direcţia Sanitar Veterinară, apoi a luat animalul şi l-a dus la un centru al Asociaţiei Dog Rescue, care zilele acestea derulează o campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân din Brăila, notează adevarul.ro.

"Este într-o stare critică, are secţionată coloana şi măduva, o să-l trimitem astăzi (nr. vineri) la Bucureşti o să i se facă radiografie, investigaţii şi cel mai probabil o să existe o intervenţie chirurgicală zilele următoare, acum este pe antibiotic intravenos", a declarat medicul Rudi Hofman, din cadrul asociaţiei Dog Rescue.

Medicii spun că animalul va rămâne paralizat dacă va supravieţui.

Direcţia Sanitar Veterinară şi Poliţia Brăila au început o anchetă pentru a găsi autorul acestei fapte. El riscă o pedeapsa între 6 luni şi 3 ani de închisoare. Preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, Mircea Şerbănoiu, spune că va înainta o plângere penală, pentru a fi sigur că ancheta nu va fi abandonată pe parcurs. 

Mai multe