Câtă eleganţă de Ziua Regalităţii!

10 mai 2017 20:56   Național
Ultima actualizare:

Discreţie şi mult bun-gust, miercuri, 10 mai, de Ziua Regalităţii. Principesa Margareta, sora sa mai mică, Principesa Maria, şi Principele Radu au marcat cele trei momente importante pe care le celebrăm în fiecare an, pe 10 mai.

A fost o zi cu mare încărcătură istorică pentru români. În fiecare an, pe 10 mai, sărbătorim Ziua Regalităţii şi marcăm începutul domniei Regelui Carol I, la 1866, dobândirea independenţei de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Custodele Coroanei, Principesa Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria, fiica cea mică a Regelui Mihai, au început ziua cu depunerea unei coroane de flori la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, din Capitală.

Oamenii care au participat la ceremonie au putut observa eleganţa şi bunul-gust afişate de Familia Regală. Principesa Margareta a purtat o rochie, violet, la care a asortat un pardesiu lila, o pereche de pantofi crem, cercei şi mărgele din perle. La rândul său, Principesa Maria a purtat un pardesiu din stofă crem şi, de asemenea, o pereche de pantofi nude, simpli şi discreţi. O ţinută impecabilă a afişat şi Principele Radu, care a ales un costum şi un pardesiu bleu-marin, în combinaţie cu o cămaşă albă şi o cravată grena. 

După-masă, la ora 17.00, Familia Regală a găzduit în grădina Palatului Elisabeta evenimentul „Garden Party” (n.r. Petrecere în grădină), care a reunit 4.000 de invitaţi din ţară şi din Republica Moldova. Şi de această dată, cele două principese au etalat ţinute deosebite, de zi. În timp ce fiica cea mare a Regelui Mihai a purtat un deux-piece alb cu albastru şi o pălărie în aceleaşi culori, fiica cea mică a optat pentru o ţinută verde-smarald şi o pălărie roz-pal. Ca în fiecare an, la ora 18.00, trei avioane ale Iacărilor Acrobaţi au survolat Palatul Elisabeta. 

Ziua s-a încheiat cu un concert susţinut de Orchestra Naţională Radio, în prezenţa Principesei Maria.

Mai multe