Cătălin Botezatu, complice în «Jaful secolului»? Iată ce spune designerul!

25 ianuarie 2013 8:46   Național
Ultima actualizare:

Numele creatorului de modă Cătălin Botezaru apare în scandalul celor şapte tabouri furate de la muzeul din Rotterdam. Se pare că două dintre acestea, picture aparţinând lui Matisse, evaluate la 60 milioane de euro, au fost văzute în România.

UPDATE. "Nu înţeleg cine îmi vrea răul. Mama mea plânge de când a auzit aşa ceva. Nici eu, dar nici acest presupus manager al meu nu fac obiectul unei anchete.

Pe mine mă marchează foarte tare tot ce se întâmplă. Mă deranjează că numele meu este târât într-un astfel de scandal", a spus Cătălin Botezatu la "Acces direct".

UPDATE. Cătălin Botezatu a remis presei un drept la replică, în urma informaţiilor vehiculate vineri dimineaţă.

"Nu am nici un fel de implicare. Nu am fost audiat, nici sesizat, pur și simplu nu am nici un fel de legătură cu acest caz", afirmă designerul.

"Sunt foarte revoltat de această situație creată de unii jurnaliști. Este inadmisibil ca eu să nu fiu întrebat nici măcar o secundă dacă am sau nu legătură cu subiectul. Sunt dezamăgit de cum se lansează știri fără a fi verificate și de cum numele unor persoane publice sunt implicate în acest gen de scandaluri", mai susţine Cătălin Botezatu.

Ar fi vorba despre un asistent de-al creatorului de modă Cătălin Botezatu, care i-ar fi pus în legătură pe hoţi cu un evaluator. Cel mai probabil, bărbatul ar fi primit un comision în urma unei eventuale tranzacţii.

Săptămâna aceasta, trei romani au fost arestaţi pentru furtul a şapte opere de mare valoare, însumate la peste 300 de milioane de euro, semnate de Picasso, Matisse, Monet si Gauguin, din muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Mai multe