Câte minute muncesc românii ca să poată bea o bere?

24 iulie 2015 13:29   Național
Ultima actualizare:

Berea e la mare căutare în sezonul estival, așa că ziariștii de la HotNews.ro au făcut un studiu pentru a vedea cât trebuie să muncească un român pentru a-și putea cumpăra o bere. Iată ce a ieșit!

Petroliștii și angajații băncilor lucrează 12-13 minute ca să-și permită o bere la bar. Ca să-și ia una din hypermarket, lucrează mai puțin de 5 minute.

La polul opus se află angajații hotelurilor și restaurantelor care muncesc peste o oră ca să-și permită o bere într-un bar. Pentru o bere cumpărată de la hypermarket ei „trag” aproape o jumătate de oră, mai mult decât muncesc bancherii ca să bea aceeași bere într-un restaurant.

Tot în jur de 15 minute muncește și un aviator sau un angajat din asigurări, în timp ce unui IT-ist îi trebuie 6-7 minute.

Media pe întreaga Românie este de 13 minute de muncă pentru o bere din magazin și de 36 de minute pentru o bere consumată la un restaurant.

Pe județe, ilfovenii, bănățenii și clujenii stau cel mai bine, ei lucrând cele mai puține minute pentru a-și putea bea berea- mai puțin de o jumătate de oră.

La polul opus se află Neamț, Vaslui, Suceava și Harghita, care lucrează,  în medie, trei sferturi de oră ca să-și permită o bere într-un restaurant local.

Mai multe