Câţi banii s-au strâns până acum pentru «Cuminţenia Pământului»

30 mai 2016 14:15   Național
Ultima actualizare:

Puţin peste 128.500 de euro s-au strâns până luni prin campania de subscripţie pentru sculptura ”Cuminţenia Pământului”. Anunţul a fost făcut de premierul Dacian Cioloş. Suma pe care Guvernul doreşte să o strângă până la 30 septembrie este de 6 milioane de euro.

Premierul Cioloş a spus, într-o conferinţă organizată la Palatul Victoria pe tema campaniei de subscripţie pentru ”Cuminţenia Pământului”, că i s-a părut important să fie folosit acest moment, de achiziţie a sculpturii lui Brâncuşi, ”pentru a contribui la construirea spiritului cetăţenesc colectiv”. ”Comunitatea nu poate fi solidă până când nu există un sentiment de asumare individuală la comunitate”, a continuat Dacian Cioloş, scrie news.ro

El a spus că această operă este, prin excelenţă, parte a sufletului neamului românesc, iar românii au datoria nu doar să o păstreze, ci şi să o păstreze în patrimoniul public, pentru a fi accesibilă celor care doresc să o vadă.

“Se poate întâmpla să nu reuşim să ducem până la capăt subscripţia (...) O să fac tot ce ţine de mine pentru ca acest proces să fie unul de succces. (...) ”Dacă e un succes, e un succes al cetăţenilor români. Dacă este un insucces, sigur, eu mi-l asum ca atare, dar asta înseamnă că ne mobilizăm greu la astfel de lucruri şi aşa cum s-a spus aici, indiferent dacă se strânge sau nu suma - eu sper că se strânge - (...) e un început. Dacă ţin eu bine minte, de la Ateneul Român încoace, deci în România modernă, nu prea au mai îndrăznit Guvernele să lanseze astfel de campanii”, a mai spus premierul.

Dacian Cioloş a precizat că până în prezent s-au strâns 128.526 de euro prin campania de subscripţie, mai mult de 60% din această sumă fiind donată în ultimele zile, de când au fost lansate filmuleţe de promovare.

Mai multe