Câţiva localnici din Târgu Jiu, terorizaţi de sălbăticiuni: “Şacalii mi-au ucis două păsări”

17 iulie 2017 20:15   Național
Ultima actualizare:

Orătănii în pericol! Locuitorii de pe strada Ana Ipătescu, situată la periferia oraşului Târgu Jiu, se plâng că şacalii le-au ucis în ultima perioada sute de păsări de curte.

„Eram la vecinul meu, peste drum, în mijlocul zilei. Vecinii au văzut şacalul şi au încercat să-l îndepărteze, să strige, dar degeaba”, povesteşte Gheorghe Gociu, un localnic din zonă. “Când am venit, am găsit păsările moarte. Sălbăticiunile mi-au mai ucis două păsări. A lătrat şi câinele, dar şacalul l-a muşcat de după gât. Era un câine rău, nu lăsa pe nimeni să intre în curte, iar acum nu mai latră deloc şi nici nu mai mănâncă. A venit medicul veterinar şi i-a făcut două injecţii. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el“, adaugă omul. Gociu se plânge că a ajuns să stea de pază la coteţul păsărilor, zi şi noapte, dar că nu poate să lupte că animalele de pradă. Un vecin se plânge că i-au fost ucise peste 60 de păsări din luna mai şi până acum.

“Nu-i putem ajuta”

Nicolae Tonca, directorul Agenţiei Judeţene de Vânătoate şi Pescuit Sportiv Gorj, spune că nu prea există soluţii la problemele oamenilor: „Nu ne dă voie legea să folosim arma într-o zonă intravilană. Fiecare îşi păzeşte orătăniile cum poate. Vânătorii n-au sesizat în zona aceea prezenţa şacalilor. Şi vulpile pot fi atât de agresive încât să atace câinii, mai ales când au rabie. Nu-i putem ajuta pe oameni nici cu capcane, întrucât sunt ilegale“.

Mai multe