Ce a produs carnagiul de pe Autostrada Soarelui

6 noiembrie 2016 18:49   Național
Ultima actualizare:

Polțiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza accidentului de pe Autostrada Soarelui de sâmbătă, 5 noiembrie. În urma audierilor, oamenii legii au ajuns la concluzia că viteza neadaptată condițiilor meteo nefavorabile a fost principala cauză a accidentului.

Potrivit declarațiilor polițiștilor, impactul în lanț s-a produs din cauza unui autoturism Logan, condus de un instructor auto. Acesta circula pe banda a doua cu viteză redusă, dar la kilometrul 64, a observat panourile de semnalizare de pe A2 și a încetinit viteză la 40 km/h, informează Adevărul.

Autoturismul Logan a fost apoi izbit din spate de un automobil Volkswagen, care circula cu o viteză de 90 de km/h. Conform precizărilor instructorului auto, în momentul în care a fost lovit, a încercat să se retragă pe banda de urgență, dar a intrat în fața vehiculelor din spate care nu au mai avut timp să frâneze.

Totul s-a datorat vizibilității foarte reduse, sub 20 de metri pe alocuri, din cauza ceței, dar și vitezei mult prea mari în astfel de condiții meteo și a nepăstrării distanței corespunzătoare dintre vehicule. Tot potrivit rezultatelor anchetatorilor, după ce mașinilor implicate în carambol li s-a făcut inspecția tehnică amănunțită, s-a observat că una dintre acestea avea acul vitezometrului blocat la 118 km/h.

Carambolul s-a produs sâmbătă dimineață, 5 noiembrie, pe Autostrada Soarelui, fiind implicate 32 de automobile care s-au ciocnit în lanț. Eset cel mai grav accident care a avut loc în țară, potrivit declarațiilor polițiștilor, în urma căruia patru persoane au murit și alte 50 au fost rănite.

Mai multe