Ce afaceri poți să faci dacă stai la curte și ai puțin loc

30 octombrie 2017 17:38   Național
Ultima actualizare:

Locuiești la curte și dispui de un mic spațiu de teren? Poți să îi pui să lucreze pentru tine! Cu doar câteva sute de euro poți porni o mică afacere, care să asigure familiei un venit suplimentar.

Creșterea animalelor, legumicultura sau livezile de pomi fructiferi sunt doar câteva dintre afacerile pe care le puteți demara cu bani puțini. Click! îți arată care sunt cele mai profitabile afaceri, majoritatea putând fi demarcate chiar cu fonduri europene.

Creșterea prepelițelor. Aceste înaripate au nevoie de un spațiu mic, mai ales că întreținerea acestora se face în cuști supraetajate. Pot fi crescute cu success prepelițe atât pentru carne, cât și pentru ouă. Tot mai mulți romîni îndreaptă acum atenția asupra ouălor de prepeliță, mai sănătoase și mai bogate în nutrienți decât cele de găină, spre exemplu.

Fabricarea dulcețurilor și a gemurilor. Afacerea cu dulcețuri a prins avânt în ultimii, scrie agrointel.ro, când mai multe familii, chiar și tineri, au reușit să se impună pe piața autohtonă cu branduri proprii. Un avantaj este consumatorul tot mai educat, care apreciază un produs bine făcut, din ingrediente naturale și care respectă o rețetă tradițională.

Legumicultura. Pentru legumicultori, producția de conserve de legume este o sursă în plus de venit. Se pot folosi legumele cu defecte sau cele care nu mai ajung pe tarabele din piață. De la murături, la tocană de legume sau zacuscă, toate pot contribui la rotunjirea veniturilor unei familii.

Ceaiuri naturale sau plante medicinale. Cu o mică grădină, dar și cunoștințe temeinice despre plantele medicinale, o familie din mediul rural poate să dezvolte o afacere cu ceiuri naturale. Este drept, activitatea nu este una ușoară, ci presupune ca antreprenorii să fie mereu în căutarea frunzelor și florilor cu puteri vindecătoare, dar și să își fac propria uscătorie de plante. Investiția este însă minimă, iar câștigurile vor fi proporționale cu promovarea inteligentă a acestui business de nișă.

Fermă de iepuri. Creșterea iepurilor este o afacere ușoară într-o gospodărie medie de la țară. Animalele au nevoie de cuști speciale, iar hrana este ușor de procurat. Singura provocare este înființarea sau găsirea unui abator în care sacrificarea iepurilor să fie făcută conform normelor europene pentru ca mai apoi carnea să poată ajunge în magazine. O altă sursă de venit din creșterea iepurilor este blana acestora, care trebuie însă prelucrată foarte bine pentru a avea calitatea dorită.

Mai multe