Ce bine arată, păcat că nu funcţionează!

23 aprilie 2012 17:28   Național
Ultima actualizare:

Ar fi trebuit să fie un templu al culturii, un loc de studiu şi relaxare unic în România. A costat mai mulţi bani decât orice instituţie de cultură, însă fiecare cent a meritat efortul. Noul sediu al Bibliotecii Naţionale, care a beneficiat de două inau­­gurări şi o sfinţire, are mai multe „hibe" decât poate percepe ochiul neatent al publicului.

În luna decembrie a anului trecut beneficiarii celui mai mare centru cultural din ţară au inaugurat, de paradă, clădirea de pe Bd. Unirii din Capitală.

Pasionaţii de carte au făcut coadă ieri să-şi facă legitimaţie de acces liber la bibliotecă

La mai bine de patru luni de la acest eveniment, instituţia a mai trecut prin două momente festive: sfinţirea lăcaşului şi o a doua inaugurare, la fel de fastuoasă.

În spaţiile de relaxare nu poţi naviga pe Internet din cauza semnalului slab

Ieri, Biblioteca Naţională şi-a deschis porţile publicului larg, cu ocazia zilei bibliotecarilor din România. Bucureştenii care au participat la festivităţi au fost dezamăgiţi de proasta organizare şi de vestea că vor putea citi o carte într-una din cele 14 săli de lectură abia peste „10, 12 sau, parcă, 14 zile".

Lifturile cu care sunt transportate cărţile  în sălile de lectură nu funcţionau ieri

Ieri, pasionaţii de carte au avut voie doar să admire clădirea, însă accesul a fost restricţionat la un număr redus de încăperi. O mare parte a sălilor nu sunt încă finisate ori sunt abia în curs de amenajare.

Totuşi, dacă vrei să citeşti un volum, ai şanse mari să te rătăceşti. De la etajul 1, unde sunt cataloagele cu fişe de carte, ajungi cu greu la sălile de lectură, întrucât nu există indicatoare. Ca să nu te pierzi, poţi apela la un angajat al bibliotecii. Dar şi aici ai putea avea ghinion: din cauza deficitului de personal, vei găsi cu greu pe cineva care să te îndrume.

AVANTAJE

* publicul are acces gratuit la 12,5 milioane de volume * clădirea găzduieşte evenimente culturale importante* spaţiul e generos* sălile de lectură sunt încăpătoare (500 de locuri)*  trei săli de conferinţe în care se pot juca piese de teatru* parcare cu 250 de locuri

DEZAVANTAJE

* accesul la săli e dificil din cauza lipsei indicatoarelor* biblioteca virtuală, care îţi permite să cauţi titlurile online, nu e funcţională* accesul la Internet (wireless) e gratuit, însă conexiunea e slabă* semnal slab la mobil*cafenele nefuncţionale*are doar o treime din necesarul de angajaţi

Mai multe