Ce bune sunt sarmalele în dovleac!
Sărmăluţele sunt prezente pe masa românului la orice sărbătoare. Făcute la cuptor sau la ceaun merg de minune cu o lingură zdravănă de mămăliguţă. Maramureşenii au venit la târgul culinar de la Agronomie cu o reţetă specială: fierb sarmalele direct în dovleac.
Mirosuri apetisante şi mâncăruri gătite ca la bunica în bătătură. De asta ai parte dacă ajungi la târgul culinar deschis în curtea Facultăţii de Agronomie, din Bucureşti.
Producători veniţi din toată ţara ne îmbie cu reţete autentic româneşti. De la fasole cu cârnaţi, pastramă perpelită la grătar şi până la sarmale făcute în dovleac.
Ionuţ face mustul în faţa clienţilor. Un litru îl vinde cu 10 lei
Corina coace pâine la ţest. O bucată costă 15 lei
"În loc de ceaun, le pun direct în jumătăţi de bostan. Intră în jur de 50. Le coc în cuptorul cu lemne, direct la jar, cam patru ore. Sunt delicioase. Reţeta asta se face la noi în Maramureş", ne-a spus Iulia Corău, venită de la Botiza.
O porţie de trei sărmăluţe cu mămăligă costă 10 lei, iar oamenii au stat la coadă ca să le guste. Ionuţ a venit la târg cu familia tocmai din Panciu. Face must pe loc. Bagă strugurii în teasc, îi zdrobeşte, iar licoarea dulce e gata în doar două minute.
Puţin mai încolo, Corina Vasile coace pâine la ţest.
Toate bunătăţile le puteţi gusta şi azi, între orele 6.00 şi 21.00.
Iată cum se prepară
Sarmalele se pun în dovleacul tăiat pe jumătate. Se adaugă slăninuţă, costiţă afumată, roşii, ardei gras, o foaie de dafin, cimbru uscat. Se fierb în cuptorul cu lemne timp de patru ore. Poftă bună!