Ce delicatese vor mânca liderii UE la summit-ul de la Sibiu
Circa 2.000 de persoane vor participa la summit-ul Consiliului European, de joi, 9 mai, de la Sibiu. Vor fi prezenți șefi de stat, oficiali, jurnaliști. Pentru ei, autoritățile s-au pregătit temeinic, în cel mai mic detaliu. Uite ce delicatese vor mânca liderii UE la summit-ul de la Sibiu!
Joi, 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene. Vor veni șefii de stat și de guvern din țările UE, 36 de delegații oficiale, 400 de invitați de rang înalt, circa 900 de ziariști și 100 de traducători.
Summit-ul informal va fi găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.
Summitul are loc de Ziua Europei și se va desfășura în clădirea Primăriei Sibiu, din Piața Mare, a anunțat edilul orașului, Astrid Fodor.
Circa 2.000 de oficiali, la summit-ul de la Sibiu
Guvernul a alocat peste 500.000 de lei pentru evenimentul de la Sibiu. Mare parte din acești bani au fost consumați pentru protocol, adică mese zilnice și băuri.
Valoarea estimată a serviciilor de catering este de 516.300 lei fără TVA, pentru zilele de 8 şi 9 mai. Spaţiile unde se vor asigura serviciile de catering vor fi în principal Liceul "Brukenthal", corturile alocate jurnaliştilor, interpreţilor, organizatorilor şi personalului auxiliar, care vor fi amenajate în Piaţa Mică şi în Piaţa Huet din Sibiu, dar şi sediul Primăriei Sibiu şi Aeroportul Sibiu.
Oficialii UE vor avea mese zilnice tip ”bufet suedez” (prânz și/ sau cină); coffee-break (3 pauze de cafea zilnic/ persoană); coffee - station (lounge/ spații amenajate aeroport). Bucătarii vor sosi joi, 9 mai, și vor găti pentru circa 1.350 de persoane, la prânz și la cină. Se vor prepara cafele pentru 1.500 de persoane. Iată meniul pregătit pentru oficialii UE!
Aperitive:
- Platou cu brânzeturi tradiționale românești (caș dulce, telemea oi, cașcaval Dobrogea, cașcaval afumat, urdă, telemea vacă)
- Mule de pasăre în aspic
- Frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii
- Somon marinat cu măsline verzi
- Piept de rață afumat pe portocală
- Terină de căprioară
- Canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant
- Mini frigărui cu gambas
- Roșii cherry
- Calamari picanți
- Ruladă din mușchi de vită cu prune uscate
Fel principal:
- File de somon cu sos de lămâie
- Mușchi de vită Wellington
- Medalion de căprioară
- Sărmăluțe în foi de viță cu smântână
- Șalău pe lime
- Salată Cezar
- Salată de ciuperci cu chimen
- Salată Waldorf
- Cartofi copți
- Rulou de vinete cu legume
- Orez sălbatic
- Mini chifle albe și negre
- Mini prăjituri asortate
- Fructe asortate
Băuturi
- Apă plată, apă mineral, Santal, Cola, Fanta, Sprite
- Cafea filtru / ceai (zahăr, lapte, lămâie)
- Vin alb/ Vin roșu/ Vin spumant (doar la meniurile propuse pentru cină)
- Meniuri orientative Lacto – Vegetariene
Gustare:
- Mille feuille de legume la grătar cu mascarpone
- Cremă de vinete și marmeladă de roșii uscate la soare servită cu roșii cherry coapte
- Salată de avocado, pere, pepene galben servită pe pat de frunze verzi
- Trio de bruschete cu roșii, cu pesto vegan, arugula și sos balsamic,
- Rulou cu quinoa și alge nori, mini vegan quiche cu spanac
Fel Principal:
- Ciuperci la cuptor, marinate în unt aromat, servite cu brânză de capră și ceapă caramelizată
- Sparanghel copt cu sos de capere și balsamico și ciuperci cu verdeață și roșii
- Risotto cu trufe
- Chifle asortate
- Desert
- Pară cu sos caramelizat
- Clătite cu miere și nuci
- Budincă de chia.
- Citește și Alegeri europarlamentare în 2019. Pe cine votăm pe 26 mai
- Citește și Ce salarii au europarlamentarii. De ce se ”bat” pe 32 de locuri