Ce destin tragic a avut tânăra ucisă la dezinsecţie! Îşi găsise cu greu fericirea, după o viaţă trăită pe stradă

20 noiembrie 2019 20:35   Național
Ultima actualizare:

În blocul de pe strada Mioriţa nr. 8 din Timişoara, deratizat cu o substanţă toxică interzisă în spaţii destinate locuirii, stăteau, în chirie, şi soţii Crina şi Teo, alături de fiul lor, Darius, în vârstă de 3 ani. O familie care îşi găsise cu greu liniştea şi fericirea, după ani de chin şi neîmpliniri.

O aparent banală dezinsecţie avea să-i distrugă complet. Sâmbăta trecută, băieţelul lor de 3 ani a ajuns, intoxicat, la spitalul de Copii „Loius Ţurcanu”. A murit câteva ore mai târziu. Luni, 18 noiembrie, a ajuns la spital şi Crina. Medicii nu au putut să-i salveze viaţa. Apropiaţii tinerei de 29 de ani au povestit pentru adevarul.ro ce viaţă demnă de roman a avut tânăra mămică.

Crina lucra ca femeie de serviciu la un restaurant din Timişoara şi în acelaşi timp făcea liceul la „seral”. Era o mamă fericită şi voia să aibă un viitor mai bun, pentru ea, soţ şi copil. Iar asta pentru că ştia ce înseamnă viaţa grea. Crina a fost mult timp un „om al străzii”. E greu de descris suferinţele prin care a trecut în copilărie, dificultatea vieţii lipsite de acoperiş şi hrană, modul în care a fost tratată pe stradă, femeie fiind. „Reabilitarea ei este un veritabil miracol”, consideră psihologul Paul Negrulescu, preşedintele Asociaţiei Psihologilor Creştini din România (APSR). Este unul dintre oamenii care s-a ocupat cândva şi de cazul Crinei, ca reprezentant al Asociaţiei „Mana” pentru Protecţia Copilului din Timişoara.

Copilul i-a schimbat viaţa

Crina mergea la centrul de zi „Mana”, unde primea o masă caldă, putea face un duş, apoi se întorcea pe stradă. A dormit pe străzi, în maşini abandonate, pe unde a putut. Sora ei a murit când era mică. A căzut de pe scara de incendiu a unui cămin, pe când se juca. Acest eveniment a marcat-o profund pe Crina. „Nu cred că ne este dat să vedem prea multe miracole. Mi se pare că sintagma «părăsită de oameni, femeie a durerii, obişnuită cu suferinţa» descrie imaginea pe care o aveam eu despre Crina în urmă cu câţiva ani”, susţine Ana Negrulescu, soţia psihologului.

Cei doi trăiesc de aproximativ cinci ani în Noua Zeelandă. În vara lui 2018, au venit în vizită în ţară şi au reîntâlnit-o pe Crina. “Nu am recunoscut-o, în prima instanţă. Mai apoi, nu m-am putut opri din plâns când am văzut ce bine arăta. Am povestit puţin cu ea şi ne-a spus că a ieşit de pe stradă, că e căsătorită, are un fiu, Darius, şi că e fericită. Lucra şi făcea liceul la seral. Era bine, optimistă, plină de viaţă şi extrem de mulţumită pentru noua ei viaţă. Darius era îngerul ei, pe care Dumnezeu i l-a trimis să îi schimbe viaţa”, a povestit Ana Negrulescu.

Vestea morţii Crinei şi a lui Darius i-a şocat şi pe soţii Negrulescu, care au aflat în Noua Zeelandă despre ce s-a petrecut pe strada Mioriţa din Timişoara. În ultima conversaţie cu Paul Negrulescu, care a avut loc pe Facebook, după moartea micuţului Darius, Crina acceptase că “ficăruia ni s-a dat un anumit interval de timp de trăit pe acest pământ – astea au fost cuvintele ei - şi că trebuie să fie puternică şi să creadă că Dumnezeu o poate scoate şi de aici, chiar dacă în acel moment o durea cumplit plecarea lui”. La două zile de la moartea copilului, Crina s-a stins la Spitalul Judeţean din Timişoara. “Mă bucur că Dumnezeu i-a îngăduit Crinei să trăiască o altă viaţă în ultimii ani, una plină de speranţă”, a conchis Ana Negrulescu.

Patronul firmei, arestat pentru 30 de zile

Va sta în arest în următoarele 30 de zile! Asta au decis, luni seara, judecătorii de la Tribunalul Timiş în cazul lui Ioan Sorin Buţă, patronul firmei Bistim Dera SRL, care a făcut deratizarea şi dezinsecţia în blocul din Timișoara. Acuzaţiile care i se aduc acestuia sunt omor din culpă şi trafic de substanţe toxice. Bistim Dera SRL are ca obiect de activitate nu doar dezinsecţie şi deratizare, ci şi operaţiuni de curăţenie în trenuri, autobuze, avioane, în cisterne rutiere şi maritime, curăţenie şi întreţinere piscine, curăţat de sticle, măturat de străzi şi îndepărtat zăpada. Acuzatul a mărturisit în fața procurorilor că a cumpărat de pe piața neagră fosfura de aluminiu, o substanță foarte toxică folosită numai în agricultură pentru combaterea dăunătorilor. Substanța este letală pentru oameni. 

Încă cinci persoane au cerut ajutorul medicilor

Locatarii blocului de pe strada Mioriţa din Timişoara continuă să reclame probleme medicale, scrie adevarul.ro. Potrivit ISU, cinci persoane evacuate luni din blocul de pe strada Mioriţa nr. 8 şi cazate la o altă adresă, au cerut ieri dimineaţă ajutorul medicilor. E vorba de o mamă cu doi copii de 12 şi 14 ani şi un adult cu un copil de 11 ani. Numărul persoanelor internate a ajuns, astfel, la 40. Dintre acestea, 29 sunt copii, care sunt internaţi la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. Trei persoane au decedat.

Mai multe