Ce droguri se consumau pe vremea bunicilor tăi
Strămoşii trebuie cinstiţi, spune o vorbă din bătrâni, dar uneori avem tendinţa să uităm că şi ei au fost oameni normali, cu probleme specifice acelor vremuri şi bineînţeles, tentaţii.
Jufla şi laptele de buhai sunt două invenţii gastronomice româneşti cu care strămoţii noştri se delectau. Laptele de buhai, obținut din cânepă, e făcut prin amestecarea păsatului de porumb cu cânepă măcinată și cu lapte proaspăt fiert de vacă și servit, de obicei iarna, pe cuptor, doritorilor de bunătăți ciudate. Jufla e plăcinta obținută cu ajutorul respectivului lapte, un fel de pască cu cânepă, dacă vreți. Și dovada vie că primele coffee shop-uri au apărut în Moldova. Am luat o gură, dar gusta oribil.
Un alt obicei strămoşesc explică oarecum lipsa din viaţa de la sat a bonelor. Femeile deşi aveau copii mici erau capabile să meargă toată ziua la câmp pentru a munci. Se pare că acest lucru era posibil cu ajutorul ceaiului de mac. Celui mic îi era servită o ceaşcă cu acest lichid şi nici Armata Roşie nu reuşea să-l trezească timp de câteva ore. Articolul integral pe Vice.com.ro.