Ce elegantă a fost Prima Doamnă în Luxemburg!

8 iunie 2016 23:05   Național
Ultima actualizare:

Soţia preşedintelui României e o persoană discretă care, însă, atrage de fiecare dată privirile datorită ţinutelor sale. De unii criticată, de alţii lăudată, Carmen Iohannis a ieşit în evidenţă şi în timpul vizitei de două zile efectuată în Luxemburg, unde a fost alături de preşedinte.

Şeful statului Klaus Iohannis (56 de ani) şi soţia sa, Carmen (55 de ani), s-au întors marţi seară din Luxemburg, unul dintre cele mai bogate state ale Europei, unde au fost într-o vizită de două zile. Au avut un program foarte încărcat, cu multe întâlniri şi vizite.

Prima Doamnă l-a însoţit pe preşedinte la toate întâlnirile, uimind de fiecare dată cu ţinutele sale elegante. 

Aşadar, la sosirea în Luxemburg, Carmen Iohannis a purtat un deux-piece bleu, uşor şi vaporos. În aceeaşi zi, dar mai târziu, când împreună cu preşedintele au depus o coroană de flori la Monumentul Naţional al Solidarităţii Luxemburgheze şi, apoi, au participat la o ceremonie la primăria capitalei luxemburgheze, Carmen Iohannis a purtat o rochie albastru-electric, la care a asortat o pereche de pantofi şi un plic fucsia. Seara, pentru recepţia organizată de Marele Duce Henri, la care au participat şi premierul Xavier Bettel, dar şi alţi demnitari, Prima Doamnă a ales o rochie lungă, din mătase bleu.

În a doua zi, Carmen Iohannis a optat pentru nuanţe de roz şi crem. Astfel, pentru vizita efectuată la Centrul urban Esch/Belval, soţia preşedintelui a purtat o rochie midi, care i-a pus în evidenţă talia. Acesteia i-a asortat pantofii şi plicul fucsia purtate în ziua precedentă. Pentru recepţia de la sfârşitul vizitei, Prima Doamnă a ales o rochie de mătase crem, un plic şi o pereche de sandale de aceeaşi culoare, iar pentru ceremonia de plecare, o rochie crem cu aplicaţii coraille, care, de asemenea, i-a scos în evidenţă silueta de invidiat.

Click! spune

Marele Ducat de Luxemburg este un stat UE, din vestul Europei, vecin cu Belgia, Franţa şi Germania. Are o populaţie de peste o jumătate de milion de locuitori într-un teritoriu de circa 2.586 km pătrați. Statul e condus de un „Mare Duce”. Ţara are o economie foarte dezvoltată, cu cel mai mare PIB per capita din lume (62.700 de dolari). Salariul minim pe economie era, în ianuarie 2015, de 1.923 de euro.

Mai multe