Ce face alcoolul din om. A tăbărât cu scaunul pe un tomograf de 500.000 de euro!

4 august 2016 19:56   Național
Ultima actualizare:

Băutura i-a luat minţile! Un individ aflat sub influenţa alcoolului şi luat cu ambulanţa de pe marginea drumului a stricat un aparat medical în valoare de 500.000 de euro.

Dumitru Vasilovschi (43 de ani) zăcea într-un şanţ de pe marginea drumului care traversează comuna suceveană Marginea, după ce turnase pe gât mai multe pahare. Când l-au găsit inconştient, întins pe iarbă, sătenii au sunat la 112 şi bărbatul fost preluat cu ambulanţa.

În scurtă vreme, Vasilovschi s-a dezmeticit şi a devenit violent cu personalul medical. Medicii de la Spitalul din Rădăuţi au decis transferul la Spitalul Judeţean Suceava, pentru o investigaţie tomografică, deoarece pacientul avea mai multe leziuni la nivelul capului. Extrem de agitat, Vasilovschi a fost transportat la Suceava în cătuşe şi a fost direcţionat către Secţia Radiologie, pentru investigaţia la computerul tomograf.

Medicii relatează că, imediat după ce a fost scos din tomograf, pacientul de 43 de ani a apucat un scaun metalic şi a lovit cu brutalitate obiecte din cameră, inclusiv aparatul de investigaţie, cu o valoare de 500.000 de euro. Din cauza avariilor, computerul tomograf n-a mai putut fi utilizat timp de 36 de ore. Procurorii i-au întocmit bărbatului un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. „Lăsăm justiţia să-şi urmeze cursul, iar noi, ca spital, ne constituim în parte civilă pentru a recupera daunele în valoare de 20.000 de lei“, spune Vasile Rîmbu, managerul spitalului sucevean.

Mai multe