Ce se ascunde în spatele cazurilor de îmbolnăvire a bebelușilor?
Situația bebelușilor internați la Spitatul ”Marie Curie” rămâne gravă. Asta după ce doi dintre ei au murit și unul a făcut hemoragie cerebrală. Șeful ANSVSA spune că portocalele, care sunt suspecte de îmbolăvirea micuților, nu au fost testate de E.coli, deși autoritățile au ieși să declare că nu fructele sunt sursa epidemiei.
Două mogâldețe de doar câteva luni au plecat dintre noi. Trupurile lor firave nu s-au putut lupta cu bacteria ucigașă E.colo.
Alți zece micuți sunt înternați la Spitatul ”Marie Curie”, din Capitală, iar patru dintre ei sunt în stare gravă. Medicii au anunțat că un bebeluș are hemoragie cerebrală, iar viața lui atârnă de un fir de ață.
Deși situația este extrem de gravă, autoritățile dau din umeri și nu pot spune nici acum, la mai bine de două săptămâni de la înregistrarea primului caz, ce a determinat îmbolnăvirea a nu mai puțin de 16 micuți.
S-au făcut probe la apa îmbuteliată, la latele praf pe care l-au consumat bebelușii, dar și la apa furnizată în rețeaua publică. Toate testele au ieșit bine.
Părinții Dianei, micuța de doar un an de la Topoloveni, care s-a stins prima, au avut suspiciuni că portocalele sunt vinovate de epidemia de la Argeș.
Autoritățile s-au grăbit să spună că nu este așa, deși au fost făcute probe doar pentru pesticide. ”Noi putem să facem anumite analize în funcţie de cererile pe care le avem, dar asta numai în cadrul Institutului de Sănătate Publică Veterinară. Există un procotocol, foarte clar stabilit, la cerere se pot face aceste analize”, a declarat Andrei Butaru, președintele ANSVSA, pentru Digi24.
Bărbatul a ținut să precizeze că testele au fost făcute pentru pesticide și nu și pentru E.coli, pentru că doar atât a solicitat Ministerul Sănătății.