Ce se uită în aeroport: masă de călcat, acordeon, bicicletă

26 iunie 2017 20:25   Național
Ultima actualizare:

La fiecare cinci minute un avion decolează de pe Otopeni, iar zilnic aeroportul este tranzitat de peste 32.000 de pasageri. Uituci sunt la fel de mulţi, astfel că poliţiştii de la Frontieră tot înghesuie în camera specială bagajele pierdute. Multe dintre ele, obiecte la care nici nu te-ai fi gândit.

O cameră obişnuită de la subsolul Aeroportu­lui ”Hen­ri Coandă”  burduşită cu tot felul de obiecte.

Aşa arată locul sigilat unde sunt depozitate bagajele pierdute ale călătorilor. Poţi jura că este o boxă de la bloc, dacă te iei strict după ceea ce găseşti aici. Pe rafturi, pe jos, agăţate în perete stau de la valize şi până la cauciucuri de maşină, biciclete, cârje, cărucioare pentru copii, maşină de făcut pâine,  ochelari, masă de călcat, sticlă pentru sifon, dar şi proteze dentare şi un acordeon.

Sunt sute de lucruri uitate sau de care proprietarul a vrut să scape pur şi simplu pentru că nu-i mai încăpea în bagajul de cală. Dar înainte să ajungă la adăpost, unde pot fi ţinute un an, toate bagajele sunt verificate de poliţişti şi lucrători SRI.

Dar ce se întâmplă după termenul dat? Dacă este vorba despre metale preţioase sau bani, acestea sunt predate în decurs de 48 de ore la Trezoreria Bucureşti. ”Pentru restul obiectelor se întruneşte Comisia de Preluare-Distrugere, care este  formată  dintr-un reprezentant al Poliţiei de Frontieră,  unul de la ANAF, de la Protecţia Consumatorului, de la Mediu şi de la Poliţia Naţională. Aceştia identifică şi inventariază obiectele, dar dacă pot fi valorificate sunt preluate de ANAF şi vândute în magazinele proprii, restul fiind distruse”, a explicat Fabian Bădilă, de la Poliţia de Frontieră.

Anul trecut au fost întocmite 3.000 de procese verbale, iar lunar sunt înapoiate în jur de 150 de obiecte. 

Mai multe