Ce se va întâmpla cu cele două gemene, abandomante într-un bloc din Bucureşti

30 iunie 2014 18:48   Național
Ultima actualizare:

Gemenele de şase luni abandonate, săptămâna trecută, într-o scară de bloc din cartierul bucureştean Crângaşi au fost externate, luni, din Spitalul "Grigore Alexandrescu" şi date în plasament unui asistent maternal profesionist.

Decizia de plasare a lor la asistent maternal profesionist a luată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi celelalte instituţii implicate în soluţionarea cazului, în urma anchetelor făcute. La externare, starea de sănătate a celor două fetiţe era bună, conform reprezentanţilor spitalului.

Gemenele Antonia Ştefania şi Yasmina Cristina au fost găsite abandonate, în seara zilei de 26 iunie, pe palierul de la etajul 6 al unui bloc din cartierul Crângaşi şi au fost transportate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Prima asistentă care a ajuns la fetiţe a rămas impresionată de frumuseţea acestora.

“Una gângurea întruna, încerca să spună «mama» , mititica de ea. Erau foarte vesele piticele!”, a declarat pentru Click! asistenta care le-a îngrijit. 

Mama lor şi-a făcut apariţia la Secţia 20 de Poliţie, care se află în apropierea blocului în care micuţele au fost abandonate. Cu faţa transfigurată de durere, Mihaela Boghian a venit de bună voie şi le-a exlicat poliţiştilor de ce a recurs la acest gest extrem.

“Soţul este plecat la muncă în Germania şi nu mi-a mai trimis bani . Mai am acasă trei copii de crescut. Eram disperată, nu ştiam ce să le mai dau de mâncare. Regret enorm ce-am făcut”, a spus femeia.

Mihaela este din Piatra Neamţ şi venise cu gemenele la Bucureşti, în urmă cu o săptămână,pentru a se întâlni cu un bărbat. Acum, poliţiştii o cercetează pentru abandon de familie.

Mai multe